Política

L'alcalde de Torroella de Fluvià no vol entrar a l'AMI

L'adhesió proposada en l'últim ple per l'oposició va ser rebutjada pel vot de qualitat del l'alcalde, Pere Moradell

L'agrupació El Nostre Poble considera que no s'han respectat els vots del 9-N

Torroella de Fluvià no s'adherirà a l'Associació de Municipis per la Indepèndencia, i el vot de l'alcalde, Pere Moradell (PSC), ha estat decisiu perquè això sigui així. El dimarts 4 d'agost, en un ple extraordinari, es va debatre i rebutjar la moció presentada per l'agrupació d'electors El Nostre Poble per a l'adhesió a l'AMI.

L'agrupació, a l'oposició (es presentava per primer cop a les passades eleccions), té tres regidors i l'equip de Moradell en té quatre. En aquell ple, però, hi havia un absent, un regidor del PSC. Per aquest motiu va ser necessari el vot de qualitat de l'alcalde, Pere Moradell, per resoldre la votació sobre aquest punt de l'ordre del dia, ja que va haver-hi un empat, amb els tres vots a favor dels regidors del grup El Nostre Poble i els tres vots en contra dels regidors del PSC.

“El municipi de Torroella de Fluvià és un dels pocs municipis de la comarca de l'Alt Empordà que encara no s'ha adherit a l'AMI”, lamenta l'agrupació d'electors.

En el debat previ a la votació, el regidor Jordi Nierga Fochs, cap del grup municipal El Nostre Poble, va subratllar que la moció s'havia presentat per donar compliment al compromís expressat per la majoria de la gent de Torroella de Fluvià, Sant Tomàs i Vilacolum, “que es van manifestar de forma molt contundent en favor de la independència” en la consulta del 9 de novembre, amb un resultat de 200 vots pel sí i sí, nou vots pel sí i no i nou vots pel no. “És una pena que l'alcalde doni l'esquena a la majoria de la gent del municipi”, hi afegeix Jordi Nierga.

Per la seva banda, Moradell, consultat per aquest diari, justifica el vot del seu grup pel fet que el municipi ja està adherit a l'Associació de Municipis de Catalunya.

“Serem a temps d'adherir-nos a l'AMI després del 27-S, si cal, i potser no caldrà”, hi afegeix l'alcalde, un dels més veterans de la demarcació, ja que governa a Torroella de Fluvià des del 1979.

LA FRASE

Ja som a l'associació de municipis; serem a temps d'entrar a l'AMI després del 27-S, si cal, i potser no caldrà.
Pere Moradell (PSC)
alcalde de Torroella de fluvià


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia