Tàrrega aprova amb majoria absoluta la moció a favor de les consultes independentistes

Els altres tres regidors de l'Agrupació d'Independents i Progressistes Nacionalistes (AIPN) – PSC han votat a favor de la moció. La resta de vots favorables s'han repartit entre CiU amb sis regidors, ERC amb dos regidors donat que una regidora ha excusat la seva presència, el vot del regidor no adscrit i el vot del regidor d'ICV. Recordem que l'equip de govern de Tàrrega està format per un tripartit liderat per AIPN-PSC, ERC i ICV.

L'entitat encarregada de fer arribar la moció al Ple ha estat la recent constituïda Plataforma Tàrrega Decideix. En aquest sentit, el regidor i portaveu d'ERC, Jordi Ramon, s'ha ocupat de presentar-la i ha indicat el ple suport dels republicans a aquesta iniciativa que espera que es porti a terme ben aviat a la ciutat. De fet, Ramon ha assegurat que els tres regidors d'ERC són membres i impulsors de la plataforma en qüestió.

CiU, que també ha subscrit el fet de voler portar la moció al Ple, ha defensat en boca de la seva portaveu, Rosa Maria Perelló, el dret a decidir de la ciutadania i en aquest sentit el seu vot favorable a la moció. Segons Perelló, iniciatives com la de les consultes sobre la independència de Catalunya han sortit en un moment «important» de la democràcia.

Pel que fa als vots abstencionistes, l'alcalde de Tàrrega, Joan Amèzaga, ha volgut insistir en el fet que el títol de la moció dóna peu a la confusió interpretant que vol servir per donar suport a la independència directament. En aquest sentit, Amèzaga ha dit que ell no és independentista però si que està a favor de la consultes.

Amb motiu del debat d'aquesta moció, la sala de plens de l'Ajuntament de Tàrrega ha registrat una afluència poc habitual que fins hi tot ha estat agraïda per part d'algun regidor. Una vegada s'ha aprovat la moció per majoria absoluta, el públic assistent ha mostrat la seva satisfacció amb un fort aplaudiment.

Després de les Borges Blanques, Solsona i Cervera, Tàrrega és la quarta capital de comarca de la demarcació de Lleida que ha votat donar suport a les consultes independentistes. Així mateix, diferents pobles de la geografia lleidatana també han manifestat el seu suport mitjançant els plens a la realització de consultes similars a la que va tenir lloc a Arenys de Munt (Maresme) el passat 13 de setembre. Balaguer i Lleida ciutat han estat les dues úniques ciutats de Ponent on en el Ple s'ha votat que no al suport a una consulta sobre la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez només es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona