Política

La Meridiana s'omple per la Via Lliure

Des de les tres de la tarda s'ha tallat el trànsit a l'avinguda barcelonina

L'avinguda Meridiana de Barcelona s'ha omplert de gom a gom amb centenars de milers de persones amb motiu de la Via Lliure de l'11 de Setembre.

Des de les tres aproximadament, la Meridiana s'ha tallat al trànsit i, malgrat el sol i la calor, poc abans de dos quarts ha començat ja ha començat a omplir-se de participants, gairebé dues hores abans de l'inici de la convocatòria.

Les seves vies d'influència de la Meridiana s'han mantingut obertes fins a dos quarts de cinc al trànsit. S'ha tallat l'accés a la Gran Via des la C-31 a Badalona i els vehicles són desviats cap a la Ronda Litoral. Així mateix, s'ha tallat l'accés a Badalona Centre de la C-31 i el trànsit es desvia a la sortida de la Trinitat de la Ronda de Dalt.

El dispositiu de trànsit preveu també el tancament de la sortida 28 de la B-10 cap a Gran Via/Plaça de les Glòries en sentit sud. D'altra banda, el trànsit d'entrada a la capital catalana des de la C-33 i la C-58 es desvia cap a les rondes de Dalt i Litoral, evitant així la circulació cap a l'avinguda Meridiana. D'aquesta zona, també s'ha restringit el carril bus-VAO en sentit Barcelona.

Per reforçar aquest operatiu, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha disposat panells de missatgeria variables i senyalització amb cons, i també s'ha augmentat la presència dels Mossos d'Esquadra en aquests punts de regulació de la mobilitat.

L'organització va demanar que a les quatre els participants ja estiguessin situats als seus llocs perquè a les 17.14 hores el punter, que passarà a mans de diferents esportistes, comenci puntual ment el seu camí d'uns trenta quilòmetres cap a la intersecció de l'avinguda amb el carrer Pujades, a tocar del Parc de la Ciutadella.

En total, seran 5,2 quilòmetres en què els participants aniran aixecant i baixant les cartolines al pas del punter creant una onada gegant.

Un cop arribi a l'escenari, els presidents d'Òmnium i l'ANC, Quim Torra i Jordi Sánchez, respectivament, iniciaran els seus discursos.

Abans, però, hi apareixerà l'Emma, la noia que en la mobilització de la Diada de l'any passat va introduir una butlleta en una urna per al procés participatiu del 9 de novembre, el mateix dia que feia 16 anys, passarà el relleu simbòlic a deu joves nascuts el 27 de setembre del 1997, que podran votar per primer vegada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona