Política

NATÀLIA FIGUERAS

NÚMERO 5 DE LA LLISTA GIRONINA DE JUNTS PEL SÍ

“Jo em considero membre d'una generació estat”

canvi · “La possibilitat de canviar aquesta situació per tenir un estat propi engresca molt i pesa més que totes les crítiques” territori · “Vull que la Selva i les comarques gironines tinguin un paper important en aquest procés” política · “La política és una eina positiva i poderosa per treballar en societat i millorar la vida de les persones”

Regidora des dels 19 anys
Natàlia Figueras i Pagès va néixer el 7 de febrer del 1989 a Maçanet de la Selva. Aquesta llicenciada en dret per la UdG és presidenta comarcal de CDC a la Selva interior. Regidora de l'Ajuntament de Maçanet des dels 19 anys, actualment és la segona tinenta d'alcalde i dirigeix l'àrea de Joventut, Esports i Ensenyament. També s'encarrega de la coordinació i la comunicació del Consell Comarcal de la Selva. En les eleccions anteriors al Parlament, va ser 14a en la llista de CiU. Quan li queda una mica de temps, prepara oposicions per ser secretària d'ajuntament.
Si gestionem les nostres universitats, podrem rebaixar les taxes i afavorir que tothom estudiï

Regidora a Maçanet de la Selva des dels 19 anys, ara en té 26 i és una de les candidates més joves de la llista de Junts pel Sí a Girona, en què ocupa el cinquè lloc. Natàlia Figueras és un dels nous valors emergents de CDC a les comarques gironines.

Què la va portar a la política?
El que realment em mou és que la política és un instrument per poder canviar moltíssimes coses. És una eina molt maca que, ben utilitzada, et permet compartir inquietuds i tirar endavant projectes i, fins i tot, somnis i il·lusions.
Per tant, no comparteix la decepció general per la política.
No, no hi crec gaire, en la decepció política; ben al contrari, suposo que també per edat. A hores d'ara encara penso que la política és una eina positiva i poderosa per treballar en societat i millorar la vida de les persones, encara que hi hagi gent que l'exerceixi de manera negativa.
Com valora una llista de les característiques de Junts pel Sí?
El més important d'aquesta candidatura és que la formem gent d'àmbits molt diversos, provinent del món sindical, de la música i l'esport, de diversos partits polítics... Això l'enriqueix molt i fa que aquest sigui un moment històric encara més especial. Per a mi és un orgull i una gran oportunitat poder treballar amb tots ells per estendre aquest projecte i sumar el màxim de vots i diputats.
Vostè és una de les més joves de la llista. Què hi aporta?
Els més joves som Sergi Miquel i jo, que som del mateix any. Quan et proposen formar part d'un projecte com aquest, et fa molta il·lusió, però també penses que estàs envoltada de gent molt preparada, amb un gran historial, i és cert que et planteges què has aportat tu fins ara i què pots continuar aportant. Doncs suposo que joventut, il·lusió i ganes de treballar. També vinc de l'àmbit de l'administració, que m'agrada i em motiva molt, i intentaré treballar aquesta part dins del nostre projecte. I sobretot vull representar el territori, per aconseguir que la Selva i les comarques gironines tinguin un paper important en aquest procés.
És una precampanya dura i plena d'atacs. La viu amb tensió?
No, en absolut. Evidentment, l'Estat espanyol i alguns mitjans de comunicació i partits polítics estan creant aquesta sensació, però el nostre és un projecte molt motivador. La possibilitat de canviar aquesta situació per tenir un estat propi engresca molt i pesa més que totes les crítiques. I també veus moltes ganes i il·lusió al carrer: quan fem actes i la gent ve a dir-te que hem de tirar endavant i que ho aconseguirem, això et dóna molts ànims.
No hi ha el perill d'arribar només als ja convençuts?
Una de les coses maques que té aquesta candidatura és que hi ha tant persones que tota la vida han estat independentistes com d'altres que abans creien que era possible un encaix de Catalunya dins l'Estat espanyol, però que han vist que no era viable i s'han decantat per la via de l'estat propi. Amb gent així a la llista és més fàcil transmetre el nostre missatge als indecisos.
I vostè sempre ho ha tingut tan clar com ara?
Sí, jo em considero d'una generació estat. Com molta gent de la meva generació, sempre he trobat una cosa normal que Catalunya pugui gestionar els seus propis recursos, com també trobo normal que, a l'Europa del segle XXI, una societat pugui decidir què vol ser. La catalana és una societat exemplar, que té en el seu ADN la voluntat de treballar, però necessitem recursos per no quedar-nos limitats.
El seu programa per als joves?
Per exemple, si gestionem les nostres universitats, podrem rebaixar les taxes i afavorir que tothom estudiï. I hem d'aconseguir que tots els joves que ara es veuen obligats a marxar a l'estranger puguin tornar per aplicar aquí el que han après fora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona