Política

ANC i Òmnium demanen “valentia” als polítics per culminar el procés si hi ha majoria per la independència el 27-S

Jordi Sánchez creu que si els resultats “són clars”, els polítics han de donar sortida a la demanda del poble

Les entitats confien que aquesta sigui l'última gran mobilització reivindicativa per la Diada, perquè afegeixen que si l'any que “s'hi ha de ser, s'hi serà”

Els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Quim Torra, han demanat aquest divendres “valentia” als polítics i que estiguin a l'alçada si a les eleccions del 27 de setembre, tal com esperen, hi ha una majoria de catalans que aposten per la independència. Així s'han pronunciat en una roda de premsa després de ser rebuts pel president del govern, Artur Mas, al Palau de la Generalitat.

“Demanem que, si el 27S- hi ha un mandat clar a favor del procés, estiguin a l'alçada i siguin dignes d'aquest. Sàpiguen que tindran una part de la societat catalana, entre les quals hi ha les entitats, al seu costat per fer-ho”, ha destacat Sànchez. Segons ell, si els resultats “són clars”, els polítics han de donar sortida a la demanda del poble.

Els organitzadors han explicat que han traslladat al president l'èxit “esclatant” de la mobilització de la Meridiana, que suposat assolir els objectius fixats. En aquest sentit, consideren que s'ha enviat un missatge “inequívoc” al món.

Torra ha assegurat que són “optimistes” a l'hora de preveure el final del “procés” i estan convençuts que la gent també hi confia. De la seva banda, Sànchez ha apuntat que aquesta ha de ser la darrera “gran mobilització” reivindicativa de la Diada, tot i que ha admès que parlar del que passarà el setembre vinent és “prematur”. Això no obstant, ha volgut deixar clar que “que ningú dubti” que si el proper setembre “si s'hi ha de ser, s'hi serà”.

Els representants de les entitats s'han mostrat comprensius amb la decisió de Mas de no assistir a la Via Lliure per les seves responsabilitats institucionals com a president, tot i que “li demanava el cos”. Sànchez ha explicat que han fet saber a Mas que entenien la decisió final de no assistir-hi. El president els ha comunicat al migdia que no hi aniria per preservar les seves funcions institucionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona