Política

Fernández Díaz: “El missatge està més que clar: Merkel, Cameron i Obama volen una Espanya forta i unida”

“Un darrere l'altre els ho estan dient d'una manera diplomàtica però cada cop més clara”, assegura el ministre de l'Interior espanyol

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha celebrat aquest dimecres les manifestacions del president dels Estats Units, Barack Obama, sobre la seva voluntat de treballar amb una Espanya “forta i unida”. “El missatge està més que clar”, ha dit, perquè “Merkel, Cameron, Obama, el que diuen és que volen que es garanteixi la integritat territorial dels estats i volen una Espanya forta i unida”. Segons Fernández Díaz “quan abans sortim d'aquest debat de política ficció que tant mal ens fa a tots i de manera molt especial a la convivència entre els catalans, millor per a tots”. “Els líders internacionals un darrere l'altre els ho estan dient d'una manera diplomàtica però creixentment clara”, ha dit.

En declaracions als passadissos del Congrés, Fernández Díaz ha estat taxatiu sobre aquesta qüestió. “Que un país com els Estats Units aposti per una Espanya forta i unida vol dir que tots ho entenem”, ha afirmat, perquè “és evident que aquest és un debat sincerament molt dolent per a Catalunya i per als catalans, i Catalunya és tan important per al conjunt d'Espanya que és molt dolent per a Espanya”.

El ministre ha negat els arguments del sobiranisme que apunten -ha dit- “que una Catalunya independent seria un estat reconegut per la comunitat internacional que jugaria un rol molt important a l'àmbit europeu i internacional”. “Un líder internacional rere un altre, Merkel, Cameron, Obama, el que diuen és que volen que es garanteixi la integritat territorial dels estats i volen una Espanya forta i unida, qui vol entendre que ho entengui, i qui tingui orelles que ho senti”, ha afirmat.

Per tot plegat, segons Fernández Díaz, “el missatge està més que clar” i “quan abans sortim d'aquest debat de política ficció que tant mal ens fa a tots i de manera molt especial a la convivència entre els catalans, millor per a tots, per a Catalunya i per al conjunt d'Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona