Política

Albiol vaticina que la UE emprendrà “accions” per “parar els peus” als sobiranistes si inicien el procés d'independència

El candidat del PPC insta els empresaris a que “agafis els seus empleats” i els “expliquin les conseqüències per a ells com a treballadors” d'una secessió

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat en les properes eleccions al Parlament, Xavier García Albiol, ha vaticinat aquest dijous que la Unió Europea intervindrà si després del 27-S els sobiranistes intenten engegar el procés d'independència de Catalunya. “Se li pararà els peus a qui pretengui portar a terme aquest tipus d'accions”, ha avisat. En un esmorzar davant d'una vuitantena d'empresaris, García Albiol els ha animat a “agafar els seus empleats” i, tot i “no dir-los que han de votar”, sí aposta perquè els “expliquin les conseqüències per a ells com a treballadors” d'un eventual procés de secessió de Catalunya, i que “ho puguin acabar pagant els més febles”.

Nou avís de Xavier García Albiol. Durant un esmorzar d'Empresaris de Catalunya, el candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha alertat dels “riscos” per als catalans d'un “terrorífic” procés d'independència. En aquest sentit, a les mesures que el govern espanyol assegura que emprendrà per “garantir l'estat de dret” i les iniciatives “parlamentaris”, el popular ha afegit que si els sobiranistes intenten iniciar la secessió hi haurà “accions de la Unió Europea”.

“Se li pararà els peus a qui pretengui portar a terme aquest tipus d'accions. I no em refereixo només al que puguem fer des del Parlament. Parlo de les accions de la UE. I a partir d'aquí cadascú que entengui el que vulgui”, ha dit, sense concretar si Europa ha garantit al PPC o al govern espanyol la seva intervenció o si seran ells els que instaran a la Unió Europea a actuar.

D'altra banda, moltes de les persones assistents al col·loqui empresarial han lloat el discurs antisobiranista d'Albiol i l'han esperonat a fer tot el que calgui per frenar el procés. Envoltat d'aquest ambient, el popular s'ha vist capaç de recomanar als empresaris que tinguin ells també iniciatives per advertir als seus subordinats que patiran si Catalunya es declara independent. “Agafes els teus treballadors, no els dius a qui ha de votar, però els expliques les conseqüències que pot tenir per al teu negoci, i per tant per a ells com a treballadors, que es prenguin algunes decisions i que acabin pagant les conseqüències els més febles”, ha dit per instar-los a seguir aquest esquema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona
guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona