Política

El president de la farmacèutica Almirall alerta als treballadors de les “conseqüències negatives” d'una DUI

Un vídeo on apareix Jorge Gallardo ha estat difós per l'intranet de l'empresa i retirat posteriorment

El president de la farmacèutica Almirall, Jorge Gallardo, ha difós aquest divendres un vídeo a la intranet de l'empresa per advertir als seus treballadors de les “conseqüències negatives” que una declaració unilateral d'independència de Catalunya tindria per als interessos del grup.

En el vídeo, d'uns dos minuts de durada, Gallardo assegura que es veu “moralment obligat” a transmetre a la seva plantilla les conseqüències que poden derivar-se del resultat de les eleccions del pròxim 27 de setembre i, més concretament, d'una victòria del a la secessió.

Encara que Gallardo no demana el vot per a cap formació en concret, recorda que alguns partits plantegen “la possibilitat de declarar unilateralment i sense diàleg” la independència de Catalunya, la qual cosa comportaria “automàticament” la seva exclusió de la UE, tal com han advertit recentment la Comissió Europea i diversos presidents europeus.

Gallardo, poc donat a participar en debats públics i a opinar sobre qüestions polítiques, reconeix que el preocupa “extraordinàriament” la situació que podria crear-se, tenint en compte que Almirall, amb seu a Catalunya, concentra bona part de les seves vendes a la resta d'Espanya i en altres països de la UE.

Estar fora del mercat comú, per tant, representaria una “greu pèrdua” de les operacions d'Almirall, que veuria afectada la “base del seu creixement”, com són les vendes, l'ocupació, les inversions o l'R+D.

Per això, Gallardo remarca: “Penso que m'és moralment obligat comentar-vos aquesta possible situació, que podria ser molt negativa per a l'empresa”. I afegeix: “Tant de bo no arribem a aquests extrems”.

Fonts de la companyia han explicat que és habitual que Gallardo es dirigeixi mitjançant vídeos de curta durada als seus treballadors per parlar de temes d'actualitat que afecten a la marxa econòmica de l'empresa.

Les mateixes fonts indiquen també que “no és habitual” que el president parli de política en les seves al·locucions, encara que en aquest cas la situació política catalana pot acabar afectant a la situació econòmica de l'empresa, és per això que Gallardo ha abordat la qüestió catalana en el seu últim vídeo per als treballadors.

Les paraules de Gallardo arriben després que la Cambra de Comerç d'Espanya, que presideix Josep Lluís Bonet, president de Freixenet, demanés als empresaris que parlessin de les conseqüències de la independència i que el candidat del PPC a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, animés també els executius a alertar els seus empleats dels riscos que comporta la secessió, en particular sobre “els seus llocs de treball”.

Avui també s'ha pronunciat sobre aquest tema l'Associació Espanyola de Banca (AEB) i la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), que han advertit que si Catalunya opta per la independència reconsideraran la seva implantació en aquesta comunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona