Política

La cúpula de Podem aterra i titlla de “fantasia” el full de ruta de Junts pel Sí

Errejón, Echenique i Iglesias se sumen a la campanya de Catalunya Sí que es Pot

Acusen Mas de no tenir cap pla seriós ni responsable per al país

Presència multitudinària de líders de Podem, un dels partits que forma part de la coalició liderada per Lluís Rabell, en la campanya d'ahir de Catalunya Sí que es Pot. Al matí, els actes van ser a Lleida, on hi van participar Íñigo Errejón i Pablo Echenique. A la tarda, l'escenari es va traslladar a Mataró, amb Pablo Iglesias. Echenique, secretari general a Aragó, va defensar que no vol que els catalans marxin de l'Estat i va criticar Junts pel Sí. Segons ell, Artur Mas menteix perquè exagera sobre el full de ruta per acabar negociant amb l'Estat. “Menteix a qui li demana el vot. Ignora tot el que cau fora del seu brindis al sol, igual com el PP i C's no veuen tota la gent que demana que se'ls escolti.” Per tot plegat, va titllar el full de ruta de Junts pel Sí de “novel·la de fantasia més que un pla seriós i responsable”. El secretari general aragonès va acusar Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría, però també Felipe González, de ser “irresponsables” perquè en comptes d'intentar frenar “una baralla entre amics” es queden a la tanca i “fan apostes sobre qui trencarà abans el nas a l'altre”. Des de Lleida, amb una assistència d'unes 500 persones, la cap de llista de la demarcació, Sara Vilà, i Rabell van reiterar la seva oposició al consorci sanitari i van advertir que defensaran la sanitat “amb bec i urpes perquè són els drets de la nostra gent i perquè és una aposta de futur”, va reblar el candidat a la presidència de la Generalitat.

A Mataró, i amb una hora de retard, Iglesias va endur-se totes les ovacions. Precedit de l'eurodiputat ecosocialista Ernest Urtasun, el líder de Podem es va referir a l'amenaça dels bancs i va recordar que la seva és una formació que no demana crèdits a la banca perquè no es deixa comprar. A diferència de Mas, que té seus hipotecades, ni ha fet res per evitar desnonaments dels ciutadans, tot i que últimament sembli molt antisistema. “Els bancs tenen el poder sobre el seu partit, i per ser-ne independent s'ha de dependre de la gent”, li va etzibar. Iglesias va tornar a recordar els pactes de Mas amb el govern de José María Aznar, amb el PSOE i el PP. “No doneu el vostre vot a una persona com Mas, la gent d'esquerres s'ha de mirar a ella mateixa i s'ha de dir: jo no vaig contribuir a fer president aquest senyor”, va reflexionar. Va insistir que Podem escoltarà els catalans i que el futur de Catalunya el decidiran els seus ciutadans, referint-se al seu compromís de donar suport al dret a decidir. També va tenir paraules per al PSOE i va animar els votants decebuts dels socialistes a optar per Catalunya Sí que es Pot, brandant la recuperació dels drets socials i allunyant-se de banderes.

LES FRASES

Els bancs diuen que marxaran de Catalunya, però ja fa temps que donen l'esquena al ciutadà
Íñigo Errejón
secretari polític de podem
Som l'única candidatura que diu amb claredat que si governa aturarà el consorci sanitari
Sara Vilà
cap de llista per lleida
La nostra sobirania està en joc, però no ens creiem que tot això ho atura un govern temporal
Dolors Camats
coordinadora nacional d'icv


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

França convida Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona