Política

Les entitats convoquen concentracions als ajuntaments en suport als imputats pel 9-N

Les mobilitzacions en resposta per la imputació de Mas, Ortega i Rigau es faran el dia 13 d'octubre a les 19.30 hores

L'ANC, Òmnium, l'AMI i l'ACM conviden els ciutadans a acompanyar Mas, Ortega i Rigau al TSJC

La plataforma unitària Ara és l'hora ha fet una crida a la ciutadania a mobilitzar-se per fer costat als membres i excàrrecs del govern imputats per haver fet possible el procés participatiu del 9 de novembre de 2014. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i l'exvicepresidenta del govern Joana Ortega, estan citades a declarar com a imputades davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el pròxim 13 d'octubre; el president de la Generalitat, Artur Mas, ho farà el 15 d'octubre.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han enviat aquest dilluns una carta als seus afiliats i simpatitzants per convidar-los a assistir als “actes de suport a les institucions catalanes” que es faran davant els ajuntaments catalans el 13 d'octubre a dos quarts de vuit del vespre.

També animen a acompanyar Rigau, Ortega i Mas els dies 13 i 15 d'octubre, a les deu del matí, en les seves respectives compareixences al TSJC, al Passeig de Lluís Companys de Barcelona. El mateix dia 15, coincidint amb la compareixença de Mas, està prevista una concentració de càrrecs electes davant de l'alt tribunal.

Finalment, les entitats proposen als ciutadans enviar una carta de protesta a títol individual en què es demana al TSJC que arxivi les causes obertes contra els tres imputats pel 9-N i en què es manifesta la coresponsabilitat pels fets.

Amb aquestes accions, la plataforma vol “defensar la democràcia” i expressar el suport als imputats pel 9-N. L'ANC, Òmnium, l'AMI i l'ACM destaquen que el 9 de novembre va ser un “èxit col·lectiu, de país: d'aquells qui van votar, dels voluntaris, de les entitats i sindicats i d'una gran majoria parlamentària”. En aquest sentit, conclouen que els “atacs” per respondre al mandat democràtic de la ciutadania i posar les urnes són també “atacs a la pròpia democràcia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona