Política

El Govern replica al TSJC que l'acompanyament als imputats és per solidaritat i nega que estigui pressionant la justícia

Munté rep amb “desorientació i sorpresa” el comunicat i recorda que sovint les pressions vénen de l'executiu espanyol

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha replicat aquest dimarts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'acompanyament que ha fet l'executiu a la consellera Irene Rigau i a l'exvicepresidenta Joana Ortega abans de les seves declaracions al Palau de Justícia s'ha fet per “solidaritat”, i ha negat que estigui pressionant la justícia amb aquest gest. En declaracions als mitjans després de la concentració a la plaça Sant Jaume, Munté ha rebut el comunicat del TSJC amb “desorientació i sorpresa”, i ha recordat que sovint les pressions vénen de l'executiu espanyol. El Govern, ha continuat, “sempre ha col·laborat amb la justícia” i defensa la independència del poder judicial.

Munté ha mostrat la seva sorpresa pel pronunciament del TSJC, tant per la forma com pel fons. Després de recordar que la justícia sempre parla a través de sentències i interlocutòries i no mitjançant comunicats, la portaveu ha negat que el Govern estigui intentant pressionar la justícia acompanyant els imputats a declarar. “Des del Govern sempre hem col·laborat amb la justícia, i ho continuarem. Hem acompanyat la consellera i l'exvicepresidenta per una qüestió de solidaritat de govern i de suport”, ha argumentat.

En aquest sentit, ha demanat al TSJC que si pensa que està rebent pressions, que ho clarifiqui, perquè el Govern és “el primer interessat en un poder judicial independent en qualsevol circumstància”.

De fet, ha apuntat que és l'executiu català qui ha qüestionat que realment existís aquesta independència, perquè “en diferents moments s'han produït pressions per part del govern de l'Estat”.

Munté ha fet aquestes declaracions després de participar en la concentració a la plaça Sant Jaume. La també vicepresidenta ha aprofitat per agrair el suport ciutadà, i ha citat especialment l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que ha estat l'encarregada de llegir el manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona