Política

En llibertat tres empresaris més detinguts en l'operació Petrum

Es tracta de Jordi Duran d'Urbaser, Josep Manel Bassols d'Oproler i Juan Luis Gamero de Rogasa Seran citats a declarar properament al Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell

La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat aquest dijous tres empresaris més detinguts en l'operació Petrum, que investiga el pagament de suposades comissions a l'entorn de CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

Es tracta de Jordi Duran d'Urbaser, Josep Manel Bassols de l'empresa Oproler i Juan Luis Gamero de Rogasa, que se sumen a Antonio García Bragado, administrador de TEC4, una consultora d'arquitectura i enginyeria.

Segons fonts policials, han quedat lliures a petició de la Fiscalia, a l'espera de ser citats properament per declarar acompanyats per un advocat davant del Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell.

Jordi Duran ha prestat declaració a Madrid després de ser detingut a Barajas quan tornava d'un viatge a Cuba i, posteriorment, ha estat posat en llibertat.

Aquest dijous també han estat posats en llibertat amb càrrecs l'exgerent de CDC i secretari del patronat de la fundació CatDem, Carles del Pozo, i Anna Benítez, la secretària del tresorer de CDC.

Pel que fa a la resta de detinguts, les mateixes fonts han apuntat que, a partir de les nou del matí d'aquest divendres, començaran a declarar als jutjats del Vendrell. Es tracta de Xavier Tauler de Colpisa, Jordi Soler del Grup Soler i Sergio Lerma de l'empresa Oproler a Madrid. A més, també compareixerà el director general d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, per qui la fiscalia anticorrupció sol·licita presó provisional comunicada i sense fiança. És la mateixa mesura que ha demanat per al tresorer de CDC, Andreu Viloca, que aquest dijous al vespre ja ha ingressat en un centre penitenciari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Diana Riba presidirà també el grup d’Aliança Lliure al Parlament Europeu

barcelona
israel

Legisladors ultres israelians creen una assemblea per reocupar Gaza

barcelona

La Mostra del Vi de l’Empordà del 27 al 30 de juny a Figueres

FIGUERES
OTAN

Stoltenberg fa costat a l’holandès Rutte com a nou cap de l’OTAN

barcelona
llengua

La presidència hongaresa refreda les expectatives per l’oficialitat del català a l’UE

barcelona
itàlia

Itàlia fa el primer pas per a l’elecció directa dels primers ministres

barcelona
guerra a europa

Kíiv denuncia una suposada decapitació d’un soldat ucraïnès capturat

barcelona
política

El PP, Vox, AC i la CUP no avalen cap candidat a l’investidura

barcelona
Estats Units

El govern Biden anuncia un pla per regularitzar immigrants casats amb nord-americans

Barcelona