Política

Baños reafirma que la CUP no investirà Mas i advoca per fórmules de consens

La presidenta del Parlament inicia les rondes de contactes amb els grups parlamentaris previs a la investidura

Rabell trasllada la ”negativa sense matisos” a fer Mas president

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, iniciarà aquest dimecres la ronda necessària de consultes amb els representants dels partits polítics prèvia al ple de la investidura amb reunions amb Lluís Rabell (Catalunya Sí Que Es Pot) i Antonio Baños i Anna Gabriel (CUP).

El president del grup de la CUP, Antonio Baños, ha reafirmat avui després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que la seva formació no recolzarà la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat i que advoca per les fórmules i els noms “de consens”.

Baños, que s'ha reunit aquest migdia durant una mica més d'una hora amb Forcadell, dins de la ronda de consultes que aquesta última realitza amb els partits amb vistes al debat d'investidura, ha explicat que des de la CUP “no hem proposat cap altre nom de candidat a la presidència”.

“No hem plantejat cap altre nom -ha reiterat- però sí que hem parlat de les moltes opcions que són viables, que estan a sobre de la taula, i que podrien resoldre” el problema que implica no disposar ara mateix d'un nom que compti amb el suport necessari com per ser investit president de la Generalitat.

Sobre la posició concreta que adoptarà la CUP en el debat d'investidura si el candidat és Artur Mas -vot en contra o abstenció-, Baños s'ha limitat a recordar el compromís de “no votar Artur Mas com a president de la Generalitat”, però ha afegit que “ara mateix, per aritmètica parlamentària, és irrellevant tant una cosa com l'altra”.

La trobada amb Rabell, de prop d'una hora de durada, ha estat “distesa”, segons ha explicat, i ha servit perquè la coalició d'esquerres refermés la seva negativa “sense matisos” a investir Artur Mas, així com qualsevol altre candidat de Junts pel Sí. Els onze diputats de Sí que es Pot hi votaran en contra perquè rebutgen la reedició d'un govern de CDC “sota una altra fórmula” i la ruptura “unilateral” amb l'Estat. Rabell ha criticat l'estratègia de C's, PSC i PPC de portar al Tribunal Constitucional la resolució de JxSí i la CUP: “acudir al TC perquè arbitri els debats que ha de resoldre el Parlament és un error i una falta política”, ha dit.

La ronda de consultes amb la resta de grups seguirà dijous i acabarà divendres amb el representant de JxSí, i encara no s'han concretat més detalls.

Totes les trobades es faran al despatx d'audiències de la presidenta, i el tema principal serà la investidura del nou president.

Quan acabin les consultes, Forcadell haurà de proposar un candidat i convocar el ple d'investidura: el termini per convocar-lo és de deu dies hàbils després de la constitució del Parlament, de manera que expirarà dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona