Política

Rull sobre els tres recursos al TC: “Pretenen guanyar als tribunals allò que han estat incapaços de guanyar a les urnes”

El coordinador de CDC avisa la CUP que “fer llistes negres i vetar consellers no és la millor manera de fer les coses” a l'hora de negociar amb JxSí

El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya i diputat de JxSí, Josep Rull, ha assegurat que la imatge que aquest dimecres tindrà lloc a Madrid amb els líders del PSC, Miquel Iceta, del PPC, Xavier García Albiol, i de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, presentant tres recursos d'empara al Tribunal Constitucional, respon a que els tres partits “pretenen guanyar als tribunals allò que han estat incapaços de guanyar a les urnes”. “És una dinàmica terrible en el dia a dia de la política espanyola, practicada pel govern espanyol, que utilitza el codi penal i va als tribunals perquè és incapaç de negociar. I aquests tres partits fan exactament el mateix”, ha sentenciat Rull en una entrevista a Ràdio 4.

Segons el convergent, PSC, PPC i C's s'aprofiten de la situació derivada del “filibusterisme parlamentari” dels populars, i “ara fan referència a que s'han vulnerat drets, quan el que s'ha fet és complir impecablement el reglament del Parlament”. “El reglament empara més la possibilitat de debatre que la de retallar terminis”, ha afegit Rull, tot concloent que creu que “en un país normal, uns recursos com aquests no tindrien cap recorregut jurídic”, però tractant-se d'Espanya i el TC, “és possible tot i més”.

Les negociacions entre JxSi i la CUP

Preguntat per l'estat de les converses entre JxSíi la CUP per arribar a pactes que permetin formar un Govern i evitin noves eleccions, Rull s'ha mostrat optimista. “Hi ha marge per a l'acord”, ha dit. De fet, s'ha mostrat satisfet de “la gent sòlida i solvent” que assegura que s'han trobat en negociar la resolució independentista, per exemple.

Però on no s'ha mostrat tan suau Rull és en parlar de les converses sobre els noms que haurien d'ocupar la presidència de la Generalitat i les conselleries. “No acceptem llistes negres. No acceptem llistes de 'aquest sí o aquest no' quan es parla de consellers. Anar amb llistes negres i vetant la gent no és la millor manera de fer les coses, no són les actituds adequades”, ha avisat Rull. I és que el passat diumenge la portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, va explicar en una entrevista a l'ACN que la seva formació vetava que noms com el de Felip Puig o Boi Ruiz poguessin repetir a un eventual nou Govern.

A aquestes declaracions de Gabriel se suma el fet que la CUP manté i insisteix que Artur Mas no pot ser de nou president i que, per tant, ells no pensen votar-lo en la investidura. Tot i que Rull creu que la possibilitat d'aconseguir aquest suport per a Mas “s'explorarà fins al debat d'investidura”, és conscient de les reticències que provoca Mas, i per això ha intentat situar el nom del president de la Generalitat en funcions com un element necessari.

“No té sentit renunciar a actius que ens ajuden a eixamplar la base del procés. El procés necessita les classes mitjanes del país, i Mas ajuda a fer un canvi en el marc mental en gent que ve del món de la moderació i que entén que la millor manera pe tirar endavant és la independència. La confiança per a aquesta gent és que al capdavant hi hagi el president Mas”, ha sentenciat Rull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona