Política

Hollande fracassa en l'intent d'escenificar unitat entre les forces polítiques

L'expresident francès demana un pacte amb Rússia a Síria per acabar amb EI

Sarkozy reclama reformes dràstiques en la política de seguretat francesa

El president francès, François Hollande, va rebre ahir els representants de la resta de forces polítiques de França. Com ja va fer rés dels atemptats del gener, Hollande buscava escenificar unitat política com a reacció a la massacre de divendres a la nit a París. Aquest cop, però, la resposta de la resta de forces polítiques va ser diferent, i li va reclamar noves solucions per augmentar la seguretat després del segon atemptat d'envergadura en només deu mesos. “Estem en guerra i el risc és real. Calen modificacions dràstiques”, va llançar l'expresident Nicolas Sarkozy, després d'entrevistar-se amb el cap de l'Estat a l'Elisi en condició de líder de l'oposició.“Li he dit [a Hollande] que havíem de construir respostes adaptades. Necessitem canvis en la política exterior, i una modificació dràstica de la nostra política de seguretat, dins del respecte de les nostres conviccions”, va assegurar.

El líder dels Republicans es va referir explícitament a la posició francesa a Síria, on París és un dels més ferms opositors de Baixar al-Àssad entre la comunitat internacional. Segons Sarkozy, “cal treure conclusions de la situació” al país àrab, i va cridar a una aliança occidental amb Rússia, que des de fa un mes i mig bombardeja posicions d'Estat Islàmic a Síria, però també de rebels contraris al dictador al-Àssad. “Necessitem a tothom per exterminar EI, especialment als russos”, va assegurar, hores abans de que Washington i Moscou anunciessin un acord en el dossier sirià.

Les seves crítiques no es van limitar al rumb del govern francès, i també va demanar un viratge de la Unió Europa en la qüestió dels refugiats, que després dels atacs de divendres ha agafat una nova dimensió. Sense anar més lluny, el futur primer ministre de Polònia va anunciar dissabte que no admetrà més refugiats després de la massacre de París. “Europa ha de determinar les condicions d'una nova política de migració, i gestionar conjuntament l'onada migratòria i la situació a Síria”, va demanar.

La ronda de contactes d'Hollande va continuar durant la tarda, quan es va veure amb els presidents del Senat i de l'Assemblea Nacional, i amb els representants de la resta de forces polítiques. Entre ells, la presidenta del Front Nationale, Marine Le Pen. La líder frontista va ser la més virulenta amb Hollande, en reclamar el tancament de les mesquites radicals, l'expulsió dels immigrants en situació irregular, i el restabliment definitiu de les fronteres. “És indispensable que França recuperi el control de les seves fronteres nacionals definitivament”, va llançar, reafirmant una de les velles aspiracions de la formació d'ultradreta.

LES FRASES

Estem en guerra i el risc és real. Calen modificacions dràstiques
Nicolas Sarkozy
Expresident francès
És indispensable que França recuperi elcontrol de les seves fronteres nacionals definitivament
Marine Le Pen
Lider del Front Nationale


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles