Política

Una vintena d'arrestats en l'operació antigihadista a diversos punts de França

A Brussel·les s'ha detingut almenys una persona presumptament relacionada amb els atemptats de París

La policia francesa ha fet 168 escorcolls

El ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, ha anunciat aquest dilluns que s'han arrestat 23 sospitosos en el marc de les operacions portades a terme per les forces de seguretat aquesta matinada en el marc de la resposta als atemptats de divendres passat a París. A Brussel·les, almenys una persona ha estat detinguda, també dins el marc de l'operació policial que s'ha desplegat al barri de Molenbeek per trobar sospitosos dels atemptats de París.

Segons Cazeneuve, hi ha 23 persones detingudes i les forces de seguretat han confiscat 31 armes, incloses “quatre de guerra”, a part de divers material informàtic després dels 168 escorcolls.

Alhora, en les últimes 48 hores s'ha posat 104 persones sota residència vigilada ja que són “objecte d'atenció particular”.

Entre els arrestats figura un individu del Roine que tenia al seu habitatge i al dels seus pares un llançacoets, així com armes i munició, armilles antibales i braçalets de la Policia.

Els arrestos s'han produït a un total de 19 departaments i grans ciutats, ha precisat, assegurant que “cap territori serà oblidat”.

Cazeneuve ha explicat que la declaració de l'estat d'emergència arran dels atemptats ha permès incrementar la feina de prevenció centrada particularment en aquells imams i mesquites que inciten a l'odi i les associacions que fan apologia de la violència.

“La resposta serà àmplia i total”, ha assegurat Cazeneuve, advertint que el govern francès serà “implacable” amb aquells que “estan posant a prova la República”. “Els terroristes mai destruiran la República perquè és la República qui els destruirà a ells”, ha recalcat.

Almenys una persona ha estat arrestada aquest dilluns durant la gran operació antiterrorista que hi ha en marxa al barri de Molenbeek, a Brussel·les. El detingut, però, no és el fugitiu Abdeslam Salah, segons ha assegurat la fiscalia belga i recullen els mitjans del país. Un centenar d'agents de policia són al carrer Delaunoy d'aquest districte de la capital europea, concretament davant del número 47, on l'operació continua. Tota la zona, on durant el cap de setmana ja es van fer set detencions, està acordonada. Al barri europeu, una alerta per un cotxe sospitós ha obligat a tallar un carrer proper a la Comissió i el Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries