Política

Picabaralla entre CDC i la CUP via Twitter

Els convergents esborren una piulada i Junqueras tanca la qüestió defensant que l'acord és “possible i imprescindible”

CDC i la CUP van protagonitzar dilluns a la nit una picabaralla a través de Twitter que va començar amb una piulada del compte oficial dels convergents on s'apuntava que “si finalment no s'investeix el president Mas, serà perquè la CUP compta amb el suport del PP, Ciutadans, el PSC, etcètera”. L'esquerra independentista no va trigar a respondre . “A veure, a veure... Ens ho podeu tornar a explicar... Que la CUP té el suport de qui?”, va apuntar primerament, i després va afegir en un altre tuit: “El nivell de ‘pressingCUP' està baixant perillosament”. Els convergents van decidir esborrar la piulada i Oriol Junqueras, president d'ERC, ha intentat tancar la qüestió aquest matí defensant que l'acord és “possible i imprescindible”.

Cap a les 23 hores, el compte de ConvergenciaCAT va fer una piulada recollint l' argument que havia utilitzat el candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, en una entrevista a TV3 al matí. Homs havia apuntat que la CUP havia votat al costat de PPC, socialistes i Ciutadans en contra de la investidura de Mas, mentre que la frase que es va fer servir a Twitter anava més enllà i remarcava que si Artur Mas no era investit seria perquè l'esquerra independentista compta amb el suport d'aquests partits.

La reacció de la CUP no es va fer esperar i CDC va decidir esborrar la piulada (veure imatge que acompanya la notícia de la piulada). A això se li ha de sumar que justament dilluns es va publicar un article del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, criticant els posicionaments de l'esquerra independentista. Homs també va fer declaracions força crítiques en la mateixa línia.

Els convergents ja van tenir una polèmica similar fa temps quan van escriure a les xarxes que “l'Espanya subsidiada viu a costa de la Catalunya productiva”, una sentència que tenia el seu origen en unes declaracions de Jordi Turull.

Així les coses, el president i la secretària general d'ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira, han piulat aquest dimarts simultàniament per reivindicar la necessitat d'acord entre Junts Pel Sí i la CUP. “Un gran acord no només és possible, és imprescindible”, ha escrit el número 1 dels republicans. “Ara és aquella hora que tenim un mandat democràtic, històric, a les nostres mans, i és ara que s'imposa la necessitat d'un acord!”, ha dit Rovira.

Durant la roda de premsa d'aquest passat dilluns, el candidat d'ERC al 20-D, Gabriel Rufián, ja va demanar “calma, prudència, pragmatisme i generositat” a totes les parts implicades en les negociacions i fonts d'Esquerra van explicar que se sentien incòmodes amb els retrets mutus que públicament s'han llençat representants de CDC i la CUP.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va expressar en una línia similar durant la inauguració de la setmana de la ciència a la cambra catalana. Ella va demanar “paciència” per aconseguir “l'acord més bo”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona