Política

Mas insta la CUP a moure's per fer possible l'acord d'investidura “d'una vegada per totes”

El president en funcions adverteix que mantenir el bloqueig només afavoreix els que volen “humiliar” Catalunya

El president de CDC i president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha fet una crida perquè en la trobada de la CUP prevista per aquest diumenge es pugui desbloquejar l'acord d'investidura. Mas, que ha clausurat la Convenció Municipal dels convergents, recorda que Junts pel Sí ha fet “moviments clars i sincers” i exigeix a la CUP “que es mogui” també per fer possible l'acord “d'una vegada per totes”. Mas adverteix que mantenir la situació de bloqueig només beneficia els “adversaris” que volen “humiliar” Catalunya. En aquest sentit, el coordinador general de CDC, Josep Rull, ha reclamat “responsabilitat històrica i generositat perquè l'únic guanyador sigui l'ideal del poble de Catalunya”.

El missatge del president en funcions i candidat de Junts pel Sí a la investidura vol condicionar la trobada de la CUP d'aquest diumenge per mirar de desbloquejar la situació d'interinitat de l'actual Govern. Per Mas, aquesta és “la tercera pota” que manca per poder culminar el procés sobiranista.

“Està resolt el plebiscit i el full de ruta, però no s'ha aconseguit resoldre que hi hagi un govern fort i una majoria estable al parlament”, recorda. “Això també estava en joc el 27S”, diu Mas. Segons el líder de CDC, la coalició de JxS ja ha fet moviments per intentar apropar la CUP, com el fet de plantejar un govern coral i descarregar la figura del president.

“Per a arribar a acords entre desiguals ens hem mogut, però perquè hi hagi l'acord d'una vegada per totes cal que es mogui tothom i no només Junts pel Sí”, ha etzibat. “Si uns es mouen i els altres es queden quiets passa com ens passa amb l'estat”, ha afegit el president en funcions.

Mas, que ha centrat bona part del seu discurs de clausura de la Convenció Municipal de CDC ha reclamar un canvi d'actitud per part de la CUP, els recorda que “mantenir el bloqueig ja no és important per un tema personal o de partits. Cal treure el nus i constituir govern definitiu perquè si no ho fem, l'adversari ens veu més dèbils i ens vol humiliar”.

L'única manera d'enfrontar-se a aquest 'enemics', diu Mas, és garantir una majoria estable per fer avançar el projecte sobiranista i lamenta que es pugui entrar a la setmana d'inici de campanya de les eleccions del 20-D amb aquest assumpte pendent. “Mostrem debilitat i els que ens volen passar per sobre poden tenir la impressió de que ho poden aconseguir”, insisteix.

D'altra banda, Mas planteja aquesta pròxima campanya i les eleccions a les corts espanyoles com una ratificació de l'aval del 27S als partits sobiranistes. “Està en joc que el 27S no quedi com una anècdota”. El president de CDC veu els comicis com una lluita contra els que volen una Catalunya “petita i folklòrica, de la que es puguin drenar recursos, limitar l'autogovern, retallar inversions, discutir la llengua o anul·lar internacionalment”.

El president en funcions assegura que CDC no ha sigut “egoista” ni “partidista” i que “ha posat l'interès del país per sobre de tot”. Mas conclou que el seu partit “se l'ha jugat del tot” i ara demana a la ciutadania que li retorni la confiança davant la cita del 20D. “Necessitem aquesta força o les conseqüències poden ser dures i negatives”, etziba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona