Política

Mas-Colell: “Si no paguen els 2.700 milions al desembre, és evident que som víctimes”

“No pensem com toca i no expressem el que toca i per això se'ns tracta diferent”, denuncia el conseller d'Economia

Critica Sáenz de Santamaría perquè “es permet riure i donar lliçons, i no ha pagat”

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha respost a les crítiques de victimisme rebudes per la Generalitat i ha assegurat: “Si no paguen els 2.700 milions aquest mes de desembre [del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA)], és evident que som víctimes”. “La resta de les comunitats aquest desembre rebran tots els diners del FLA extraordinari de cop”, ha remarcat, tot reiterant que es tracti Catalunya com la resta de comunitats autònomes sense discriminació i sense imposar condicions “per motius polítics”. “No pensem com toca i no expressem el que toca. Per això se'ns vigila més i se'ns tracta de forma diferent”, ha denunciat.

En una entrevista a Rac 1 aquest dimecres recollida per Europa Press, ha lamentat l'actitud de la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, de la qual ha dit que intenta enganyar i desorientar sobre el pagament que el Govern espanyol ha de fer a Catalunya, i ha afegit: “Cal posar-la al seu lloc”.

Ha assegurat que els números només es poden llegir d'una manera, i ha afegit que un dels aspectes que més el molesten de Santamaría és que “es permet riure i donar lliçons, i no ha pagat”.

Mas-Colell ha criticat el prefaci del document que dicta les condicions imposades a Catalunya per cobrar el FLA, ja que és “com si l'hagués escrit un columnista dels que habitualment escriuen articles crítics a la premsa de Madrid”.

Tot i això, ha precisat que el recurs que la Generalitat presentarà davant del Tribunal Suprem no serà contra el prefaci, sinó contra “la discriminació” de les condicions imposades, i ha apuntat que ja s'està elaborant.

Ha ironitzat que el text “és un acord antològic i que mereix ser llegit”, i ha apuntat que condiciona el pagament, entre altres coses, a disposar d'una informació que ja tenen.

Preguntat per si ha trucat al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, el conseller ha dit que no, però ha sostingut que “hi ha comunicació” entre els departaments.

Mas-Colell ha criticat que s'insinuï que el Govern no paga les farmàcies per dedicar els diners a campanyes sobiranistes, i ha dit que queden factures per pagar “de tota mena”.

“Les prioritats de pagament són clares, i les farmàcies estan a dalt de tot”, així com els concerts socials i sanitaris, ha subratllat el conseller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona