Política

Bèlgica i França busquen dos sospitosos més dels atemptats de París

Es tracta de dos homes que al setembre van viatjar a Hongria amb Salah Abdeslam i que haurien transferit diners a la dona que va morir en l'assalt a Saint-Denis

També haurien llogat un pis que va ser escorcollat per la policia

Les autoritats de França i Bèlgica busquen “activament” dos sospitosos més relacionats amb els atemptats del passat 13 de novembre a París. Es tracta de dues persones que haurien pogut viatjar amb Salah Abdeslam dues vegades a Budapest (Hongria) durant el mes de setembre, van suposadament transferir diners a la dona que va morir en l'assalt policial a un pis de Saint-Denis i van llogar un dels pisos escorcollats per la policia, ha informat la Fiscalia Federal belga en un comunicat.

Les investigacions portades a terme pel Ministeri Públic han confirmat que Salah Abdeslam, a qui es considera el vuitè terrorista del comando d'Estat Islàmic que va perpetrar els atemptats, va viatjar dues vegades a Budapest durant el mes de setembre amb un cotxe llogat. Segons la Fiscalia, el van acompanyar dues persones més que portaven sengles documents d'identitat falsos amb els noms de Samir Bouzid i Soufiane Kayal. El dia 9 d'aquell mes tots tres van passar un control a la frontera entre Hongria i Àustria.

La Fiscalia ha revelat que el document fals amb el nom de Soufiane Kayal va ser usat també per llogar la casa a Auvelais, a la província de Namur, que va ser registrada el passat 26 de novembre i que va acabar sense detencions.

D'altra banda, la identitat de Samir Bouzid va ser utilitzada quatre dies després dels atemptats, el 17 de novembre, cap a les 6 hores del matí, en una oficina de Western Union a Brussel·les, on va transferir 750 euros a Hasna Ait Boulahcen, cosina de Abdelhamid Abaaoud, considerat el cervell dels atacs de París. Tots dos van morir en l'assalt de la policia francesa a l'apartament de Saint-Denis, al nord de París, cinc dies després dels atemptats. La Fiscalia assegura que “es van enregistrar imatges” d'aquesta operació bancària.

“Aquests dos individus són buscats activament pels serveis policials de Bèlgica i França. Es difondrà una crida als testimonis”, ha indicat el Ministeri Públic. En aquest sentit, a més de publicar les fotos dels sospitosos, la policia demana als ciutadans que s'“abstinguin d'intervenir per ells mateixos i adverteixin immediatament els serveis policials”. “Són perillosos i van probablement armats”, ha aclarit.

La Fiscalia Federal belga ja va emetre una ordre de detenció europea i internacional el 24 de novembre contra Mohamend Abrini, que va ser vist dos dies abans dels atemptats en una gasolinera francesa al costat de Abdeslam i a bord del Renault Clio que van utilitzar els jihadistes per perpetrar una part dels atacs del 13 de novembre.

D'altra banda, ha informat que aquest matí s'han realitzat dos nous escorcolls al districte d'Schaerbeek, a Brussel·les. Les operacions s'han desenvolupat “sense incidents particulars” i han conclòs sense cap detenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona