Política

opinió

Junqueras, conseller d'Economia

Oriol Junqueras va impartir ahir una master class sobre economia. Primer ho va fer en una entrevista a RAC1 i, després, en un acte electoral amb estudiants a la Universitat de Barcelona. Es nota que el president d'ERC té ganes de posar-se com més aviat millor en el rol de conseller d'Economia, que ha d'ocupar en el futur govern si finalment s'arriba a un pacte entre Junts pel Sí i la CUP.

Els dos candidats dels republicans per al 20-D, Gabriel Rufián i Joan Tardà, i Junqueras van anar al matí a la Facultat d'Economia i Empresa de la UB. La sala estava mig plena, a diferència d'alguna altra vegada en què ERC havia anat en campanya a la universitat i alguns assistents s'havien hagut de quedar a fora. Però en aquestes eleccions a tots els partits catalans els costa enganxar en els mítings. Rufián va demanar als estudiants que no es deixin enganyar per la promesa del referèndum de Pablo Iglesias, que considera del tot inviable i impossible. Un mantra que Esquerra ha repetit els últims dies, i ho continuara fent fins a l'últim segon, perquè a hores d'ara el rival per als republicans ja no és tant Ciutadans, sinó En Comú Podem.

Junqueras, per contra, va deixar el vestit de polític i va agafar el de professor universitari i el d'economista. Durant gairebé una hora va parlar de la importància de la inflació, la inflació subjacent, el creixement demogràfic, l'envelliment de la població alemanya, els interessos del deute públic, el preu del petroli, el poder de l'economia xinesa o índia, les conseqüències de la revolució industrial, els impostos, etcètera. Se'l veia còmode, més còmode que quan ha de baixar alguns cops al fangar de la política. Va ser un discurs acadèmic amb constants interpel·lacions als universitaris que, potser presos per la vergonya o el nerviosisme, poques vegades contestaven.

Tardà, per la seva banda, no va ser tan acadèmicament correcte. Amb la seva contundència verbal, va deixar anar una de les perles de la jornada: “Tenim puta pressa”, en al·lusió a la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’equip de govern fa un balanç “positiu” del primer any de legislatura

PALAFRUGELL
política

Rull es reuneix amb Wagensberg a Ginebra

barcelona
Habitatge

Collboni vol eliminar els pisos turístics abans de 2029

Barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià intensifica els atacs a la Franja mentre creixen les tensions a Israel

barcelona
política

L’Advocacia de l’Estat demana amnistiar als responsables de l’1-O

barcelona
política

Marc Aloy, alcalde de Manresa: “Som un govern ferm i cohesionat”

Manresa
tribunals

I ara per traïció... El jutge implica Puigdemont i Mas en la ‘trama russa’, tot i l’amnistia

barcelona
guerra a gaza

Xipre destaca la seva neutralitat després de l’amenaça de Hezbol·là

barcelona
Marta Pujol
Alcaldessa de la Roca del Vallès (Junts)

“Vaig dir que buscaria solucions i això intento fer”

La Roca del Vallès