Política

La policia confirma que l'agressor de Mariano Rajoy és menor d'edat

El jove hauria afirmat estar “molt content de fer-ho”, segons fonts de la investigació citades per diferents mitjans

L'autor del cop de puny al president espanyol podria estar vinculat a un grup ultra del Pontevedra

La Policía Nacional espanyola ha confirmat aquest dimecres que el jove detingut per l'agressió al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, té 17 anys. Segons diversos mitjans, que citen fonts policials, el noi hauria afirmat que està “molt content” d'haver-ho fet.

Els fets han passat poc abans de les sis de la tarda quan el candidat del PP a la reelecció feia una passejada per Pontevedra en el marc de la campanya electoral. L'individu s'ha apropat a Rajoy amb l'excusa de fer-se un retrat amb ell i li ha donat un fort cop de puny a la cara , que li ha trencat les ulleres.

El menor també s'ha barallat amb els membres de l'escorta del president espanyol, un dels quals també ha rebut un cop. Finalment, l'han pogut immobilitzar fins que han arribat els agents de la policia i l'han detingut.

Segons el rotatiu gallec La Voz de Galicia, que cita fonts de la investigació, el noi, que no té antecedents penals, estaria vinculat a un grup ultra del Pontevedra CF.

Segons el mateix mitjà, el jove ha assegurat que està “molt content” del què ha fet. De fet, un cop detingut, ha aixecat els dits polzes en senyal de satisfacció.

El noi passarà a disposició de la Fiscalia de Menors, la qual determinarà si ha d'anar a un centre d'internament o queda sota la responsabilitat dels seus pares a l'espera de judici, en el cas que Rajoy decideixi denunciar-lo.

Mostres de solidaritat

Els líders del PSOE, Pedro Sánchez, C's, Albert Rivera, i Podem, Pablo Iglesias, han enviat missatges de solidaritat al president espanyol, que participa a les 20 a un míting a A Coruña.

La ministra de Foment, Ana Pastor –que l'acompanyava- ha condemnat l'agressió a través de Twitter: “No tinc paraules per expressar la indignació per l'agressió de la qual ha estat víctima Mariano Rajoy”.

El líder popular ha donat les gràcies també a través de les xarxes socials per les mostres d'afecte que ha rebut després del succés: “Agraeixo de tot cor les mostres d'afecte i solidaritat que m'esteu fent arribar aquesta tarda. Continuem treballant”, ha dit en un missatge signat amb les seves inicials, MR , per deixar constància que l'ha escrit personalment. “Em trobo bé, vaig de camí a un míting a la Corunya”, ha afegit.

Malgrat l'incident, el líder del PP manté la seva agenda de campanya i aquest vespre participa en un míting a la Corunya.

És el primer incident d'aquest tipus durant la campanya del 20-D, si bé aquest matí, durant un altre passeig, per Vigo, un jove l'ha increpat. “Sigues fort, Mariano, ja et queda poc, el dia 20 te'n vas”, li ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Boye es querellarà per prevaricació contra el jutge Aguirre

barcelona
Estat Francès

El partit de Le Pen lidera els primers sondejos però sense majoria absoluta

Barcelona
Política

Mor Antoni Bargues, històric referent del nacionalisme valencià

Política

El jutjat de Tarragona investiga el presumpte espionatge a una tècnica municipal

Tarragona
guerra a gaza

Almenys 25 morts en un atac israelià contra tendes de desplaçats a Rafah

barcelona
judicial

Buch també demana l’amnistia per anul·lar la seva condemna

barcelona
Política

L’Ajuntament de Tarragona canvia el nom franquista de tres carrers

Tarragona
política

Òmnium, Irídia i l’ANC demanen que no s’amnistiï la violència policial

barcelona
successos

Almenys onze morts en diversos incendis forestals a Turquia

barcelona