Política

Domènech: “Hem vist que la por ha canviat de bàndol”

El candidat d'En Comú Podem constata la remuntada després que ahir el PP demanés suport al PSOE i a C's per governar

Anuncia un tomb gràcies als escons que preveu a totes les demarcacions

En Comú Podem va decidir ahir tancar la campanya electoral amb un acte intim, festiu i gairebé d'homenatge als seus propis candidats després de constatar que els seus quinze dies de campanya han servit per fer trontollar els grans partits. Prova d'això és el festeig de Rajoy amb el PSOE i de C's amb el PP que, diuen, van observar ahir. Poques vegades el candidat Xavier Domènech ha fet referència a l'actualitat política en els actes electorals, però ahir el resultat s'ho mereixia.“Hem vist que la por ha canviat de bàndol”, va assegurar amb certa satisfacció i cansament després de visitar en el mateix dia Girona, Tarragona i Lleida. No en va, el cap de llista espera que la formació obtingui escons a cada una de les quatre demarcacions, la qual cosa asseguraria un “tomb polític” d'importants conseqüències. Especialment dur va ser amb el candidat de C's, Albert Rivera, a qui va acusar de comportar-se com un “recanvi” del PP.

Pel candidat, la raó de l'èxit és “haver recuperat el principi d'igualtat”. “Des del més humils fins al més nobles, tots tenim els mateixos drets”, va reivindicar. Anit, el clam “sí que es pot” va ressonar amb força a la seu de la Societat Coral Els Amics, de Terrassa (Vallès occidental), un espai de trobada de la cultura i les classes populars i obreres durant el segle XIX, com el mateix Domènech va recordar amb la intenció de posar sobre la taula el que considera que és el retorn a allò que és “essencial”, la “recuperació dels drets” després dels “exercicis de cinisme” que han practicat en els darrers anys “governs i multinacionals”.

Domènech no va desaprofitar la coincidència del tancament de campanya amb l'estrena de la pel·lícula Stars Wars per recuperar un missatge de tot un mestre Yoda. “Em jutgeu per la meva mida, però la força és la meva aliada”, va dir el candidat entre els aplaudiments d'una militància que omplia fins a vessar el local. Uns simpatitzants que cridaven a favor d'una remuntada que, segons asseguren, no només es constata a Catalunya, sinó arreu de l'Estat els darrers dies de campanya. Amb un nou recordatori jedi, “no ho intentis, fes-ho”, Domènech va tancar una campanya en què també va tenir com a protagonistes els companys de la candidatura, alguns dels quals s'estrenen en la política, a excepció dels pocs militants d'ICV-EUiA que apareixen en la llista. De fet, en l'acte de tancament de campanya es va poder veure en un discret segon pla el coordinador ecosocialista, Joan Herrera.

LES FRASES

Ens veien petits, humils i sense recursos, però, com el mestre Yoda, la força ha estat la nostra aliada
Augurem un tomb i un canvi de regim, hem recuperat el que és essencial, la igualtat de drets
Xavier Domènech
candidat d'en comú podem


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona