Política

Sánchez: “El PSOE té una solució per a Catalunya i es diu reforma constitucional”

El secretari general del PSOE afirma que els ciutadans han reclamat un canvi progressista presidit pel diàleg, i reclama la presidència del congrés pel PSOE

El secretari general del PSOE i candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut davant els mitjans de comunicació després de la curta reunió que ha tingut aquest dimecres al migdia a la Moncloa amb el líder del PP, Mariano Rajoy. Sánchez ha confirmat que ha dit a Rajoy que el PSOE no donarà suport a la continuïtat del PP al capdavant del govern espanyol, però que espera que intenti formar govern, com li correspon com a força més votada. “Li he dit que si aconsegueix formar govern el PSOE farà una oposició lleial, però que som l'alternativa al PP i, per tant, no pot comptar amb el nostre suport”, ha dit.

El secretari general socialista ha subratllat que les possibilitats d'acord “són nul·les, els espanyols han dit no a Rajoy i a les seves polítiques”. Dit això, ha indicat que “explorarà totes les opcions” per mirar de formar “un govern de canvi progressista” abans de repetir eleccions, que considera “l'última de les opcions”. A més, Sánchez ha reclamat que la presidència del Congrés sigui per al PSOE per garantir la pluralitat a la cambra baixa.

En aquesta línia, ha criticat indirectament Podem: “Davant dels que tracen línies vermelles, nosaltres tendirem ponts”. I ha advertit que el PSOE “té una solució per a Catalunya i es diu reforma constitucional”.

Sánchez ha anunciat que proposaran sis grans acords polítics en sis grans temes, que ha anomenat “els sis elements de transformació estructural que necessita el nostre país”. Aquests sis temes són una recuperació econòmica justa, amb un sistema fiscal progressiu i un nou estatut dels treballadors; una transició energètica per fer front al canvi climàtic; un pacte educatiu i de la cultura; un nou pacte de Toledo sobre la tercera edat; un altre sobre la violència de gènere; i una reforma constitucional que “revitalitzi la qualitat democràtica i que resolgui la convivència entre els catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona