Política

La CUP garanteix que donaria suport a Junqueras o Romeva

Anna Gabriel demana un “moviment” a JxSí per evitar noves eleccions al març

La diputada creu que un candidat alternatiu també podria recollir el suport de Catalunya Sí que es Pot

La CUP ha plantejat com a alternativa a la convocatòria d'eleccions que Junts pel Sí (JxSí) presenti un candidat a la presidència de la Generalitat alternatiu a Artur Mas.

La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha apuntat aquest dilluns en una entrevista a Catalunya Ràdio que la seva formació donaria suport “unànime” a la investidura d'un candidat d'ERC, que podria ser Oriol Junqueras, o un independent com Raül Romeva, que va encapçalar la llista de la candidatura sobiranista el 27S.

Segons ella, amb els dos perfils es podria iniciar la legislatura amb “més estabilitat”, amb polítiques socials “clares i nítides” i es contribuiria també a “eixamplar la base social” de l'independentisme.

La diputada ha opinat aquesta opció tindria l'aval no només de la CUP sinó d'altres partits, com Catalunya Sí que es Pot, “que no tindrien una política absolutament contrària com sí que la tenen si està liderat per Artur Mas”.

En aquest sentit, ha assenyalat que tampoc es tanquen a donar suport a un candidat de CDC amb més perfil social i ha recordat que ja es va posar damunt la taula el nom de la vicepresidenta en funcions, Neus Munté. “Ens semblava que una persona que no estava identificada tan clarament amb les polítiques liberals podia ser oportuna, i això segueix sent així”, ha subratllat.

Gabriel ha assegurat que encara hi ha marge –fins al dia 9- per proposar un altre candidat i ha remarcat que el mateix Artur Mas va dir mesos abans de les eleccions del 27S que podia ser “el primer o l'últim”. “Tenim encara escassos dies, al marge d'aquesta setmana, per fer un moviment si es vol i per tant no anar a les eleccions”, ha reblat.

La diputada ha indicat que el seu partit no desitja anar a uns nous comicis, però ha afegit que això ja “no depèn” de la CUP. No obstant això, ha avançat que si cal acudir a eleccions les encararan amb la clau d'“accelerar” el procés cap a la independència. Gabriel ha defensat que “està claríssim” que la independència és la prioritat de la seva formació.

Gabriel ha tret ferro a les divisions al si de la CUP pel veto a Mas i ha descartat que el número 1 de la seva llista, Antonio Baños, es plantegi dimitir ara. “Entenc que no dimitirà perquè no és el que correspon en aquest moment”, sinó que cal complir amb allò que es va votar aquest diumenge. ha dit.

Tot i això, ha admès que hi ha part de la CUP que sent tristesa per haver-se vist abocada a elegir entre aquests dos escenaris, i ha assenyalat: “Si algú ja no se sent còmode en aquest projecte polític, tot i que ens dolgui, hem de llegir que cal recuperar la il·lusió”. Al seu parer, no s'ha de “magnificar” la divisió, ja que aquesta no afecta “el projecte polític” del partit, que segueix “viu” i “no s'ha mogut de l'independentisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia