Política

L'ANC convoca mobilitzacions per emplaçar JxSí i la CUP a arribar a un acord

Ja s'han anunciat concentracions per aquest dijous a les 19.30 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona i la plaça del Vi de Girona

Les dues formacions independentistes es reuniran el mateix dia en una trobada impulsada per les entitats sobiranistes

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat per aquest dijous al vespre concentracions per exigir un acord a les forces independentistes que permeti desbloquejar la investidura del president de la Generalitat, la formació d'un nou govern i l'inici d'un procés constituent per a la construcció de la república catalana. El mateix dia hi ha prevista una nova reunió entre JxSí i la CUP, amb la mediació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

De moment, hi ha confirmades dues cites: a les 19.30 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona i a la plaça del Vi de Girona, però altres poblacions podrien sumar-se a la crida.

“Des de l'ANC creiem que vivim un moment transcendental i que és responsabilitat de tots fer tot el que estigui a les nostres mans per avançar, sense retrets, amb generositat i sentit de país”, expressen des de l'entitat en un comunicat difós aquest dimecres.

Aquest dimarts, també a través d'una nota de premsa i després del 'no' de l'esquerra independentista a Artur Mas, l'entitat presidida per Jordi Sànchez va emplaçar les dues formacions polítiques sobiranistes a trobar-se de nou per intentar aconseguir finalment una entesa.

Tant Junts pel Sí com la CUP han acceptat l'oferiment i, finalment, la reunió tindrà lloc amb la presència de representants de les associacions de la societat civil que han promogut el procés. De la seva banda, el col·lectiu Súmate s'ha ofert a col·laborar i participar també, si cal, en nous actes o trobades.

L'ANC no posarà condicions

Redacció

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha avançat aquest dimecres que l'entitat no posarà cap condició a Junts pel Sí o la CUP en la reunió d'aquest dijous. Sánchez ha subratllat que l'objectiu és reforçar els punts de trobada entre les dues formacions indpendentistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona