Política

Rabell condemna que Convergència “cavalqui” el procés per perpetuar-se al poder

Diu que en les eleccions del 27-S no es va donar suport a una desconnexió unilateral de l'Estat

Nega credibilitat a les mesures “que fa anys que estan plantejades però que mai s'han dut a terme”.

Lluís Rabell, portaveu del grup de Catalunya Sí que Es Pot al Parlament, ha justificat el no a la investidura de Carles Puigdemont retraient-li que Convergència “cavalqui” el procés sobiranista generat des de les “aspiracions legítimes de la ciutadania” per perpetuar-se en el poder.

Pel líder de CSQEP, després de les últimes eleccions, “ha començat a albirar-se una Catalunya més complexa i més preocupada per les problemàtiques socials”. Segons Rabell, a les eleccions del setembre es va comminar els catalans perquè “votessin sí o no”, però aquests van votar “sí però no”, amb un resultat que no dóna, va subratllar, suport majoritari a una secessió unilateral.

Pel parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, el pla de xoc pactat entre Junts pel Sí i la CUP no és més que un compendi de “mesures ja compromeses i mai realitzades per Convergència”, amb “unes accions que depenien d'incerts pressupostos i d'altres que hipotèticament haurien d'arribar en una futura Catalunya independent”.

En aquest sentit, Rabell ha manifestat raons per “dubtar que el govern que sorgeixi després d'aquesta investidura vagi enlloc si segueix aquest full de ruta”, que, ha insistit, no té credibilitat. A part, ha retret que en la nova proposta d'investidura “se'ns demani confiança quan l'han traït massa vegades”. Com la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, Rabell ha assenyalat la frase d'Artur Mas indicant que s'ha “corregit amb la negociació el que les urnes no han donat” com a “poc afortunada” perquè assenyala que no hi ha força social per dur a terme la desconnexió de l'Estat.

Rabell ha titllat Puigdemont de “somniatruites” si pensa que es podrà crear unilateralment una Agència de la Seguretat Social o una duana i l'ha instat a buscar majories per a la negociació amb l'Estat. “No som fetitxistes de la legalitat”, ha aclarit, però tot plegat “es una enganyifa i una fanfarronada que ningú es creu”.

A més de recordar que la línia que proposa Junts Pel Sí servirà “d'espantall“ a Mariano Rajoy per buscar una gran coalició immobilista amb el PSOE, Rabell ha enviat un missatge a la CUP, amb els quals, ha dit, el seu grup comparteix moltes inquietuts socials: “L'independentisme d'esquerres –ha alertat– hauria de saber que no ens en sortirem amb una dreta neoliberal, que pertany al passat i no pas al futur” i els ha instat a configurar “una gran aliança pel canvi, l'única resposta a l'alçada dels temps que s'acosten”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marta Pujol
Alcaldessa de la Roca del Vallès (Junts)

“Vaig dir que buscaria solucions i això intento fer”

La Roca del Vallès
Xavier Guitart
Alcalde de Camprodon (Tots per Camprodon-PSC-CP)

“Som molt propers a tothom i no tenim un no per resposta”

Camprodon
Estats Units

Louisiana ordena penjar els Deu Manaments a les aules

Barcelona
País Basc

Imanol Pradales és investit lehendakari amb els vots del PNB i el PSE-EE

Barcelona
Corea del Nord

Putin es reserva el dret a subministrar armes a Pyongyang

Barcelona
Estat espanyol

La Moncloa acusa Ayuso de deslleialtat institucional per rebre Milei

Barcelona
Política

Rull es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica

barcelona
Política

El Fons Català de Cooperació denúncia des de Lesbos la vulneració dels drets dels refugiats

Lesbos
judicial

El jutge García-Castellón avança la jubilació al setembre

barcelona