Política

Sánchez accepta negociar a quatre amb Podem, EU i Compromís

El líder socialista recull l'oferta plantejada per Alberto Garzón i subratlla que “ara més que mai és important el diàleg i l'entesa”

Aposta referma la seva aposta per formar un govern “progressista i reformista”

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha mostrat disposat aquest divendres a celebrar una reunió a quatre (PSOE, Podem, IU i Compromís) per buscar un pacte de governabilitat, tal com li va demanar el diputat d'Izquierda Unida (IU) Alberto Garzón.

El líder socialista ha respost a Garzón a través d'una carta i ha subratllat que “ara més que mai és important el diàleg i l'entesa”.

A la missiva, Sánchez assegura que coincideix amb Garzón en la “necessitat de mantenir un procés de diàleg” per trobar “polítiques i propostes compartides” que permetin formar un govern “progressista i reformista” amb el suport de “diferents forces polítiques.

En aquest sentit, recorda que a la vista dels resultats electorals del 20-D ell ha defensat un acord entre diferents forces que doni pas a un “govern alternatiu al del PP per tirar endavant polítiques progressistes”.

El màxim dirigent dels socialistes garanteix que, al contrari dels qui ja els està bé l'actual “situació d'interinitat” o fins i tot els qui volen noves eleccions “que ajornarien fins a l'agost la constitució del nou govern” –una al·lusió a l'actual president en funcions, Mariano Rajoy–, ells estan treballant intensament per desbloquejar la situació.

“No és aquesta l'actitud del PSOE. Volem seguir treballant amb tots els que aposten pel canvi. Per això et confirmo la nostra disposició a participar a la reunió de treball que proposes amb representants de Podem, IU i Compromís de cara a pactar un programa per a la investidura que projecti en la legislatura l'acció d'un govern progressista i reformista”, conclou Sánchez.

Podem i Compromís ja van acceptar aquest dijous la proposta de Garzón. La reunió podrà tenir lloc a principis de la setmana que ve. El PSOE també espera presentar dilluns o dimarts el seu acord amb Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona