Política

El segon suïcida de l'aeroport de Brussel·les és Najim Laachraoui

La premsa belga i francesa informa que el terrorista que fins ara es creia que havia fugi ha estat identificat a través de l'ADN

Najim Laachraoui podria ser el segon terrorista suïcida de l'atemptat d'ahir a l'aeroport internacional de Zaventem, a Brussel·les, segons han informat diversos mitjans belgues i francesos com la televisió RTBF o Le Monde. El rotatiu francès informa que la policia l'ha pogut identificar a través de mostres de l'ADN.

El fiscal belga, Frédéric Van Leeuw, ha confirmat aquest matí que dos germans, Ibrahim i Khalid El Bakraoui, són els altres dos suïcides. El primer es va immolar amb Laachraoui a l'aeroport, i Khalid El Bakraoui va atemptar contra el metro. El tercer home capturat per les càmeres de seguretat a l'aeroport, i que no ha estat identificat, continua fugit.

Lahraoui, un dels còmplices de Salah Abdeslam, detingut a Bèlgica el passat divendres i presumpte cervell de l'aparell logístic dels atemptats de l'13-N a París, és també sospitós d'haver manipulat els explosius dels atacs a la capital gala.

En un primer moment, s'havia donat per fugit Najim Laachraoui, després dels atemptats a l'aeroport de Brussel·les. Laacharoui va ser captat per una càmera de seguretat al costat dels altres dos possibles terroristes.

Avui els mitjans belgues havien apuntat per error a què Laachraoui hauria estat detingut en un registre al districte de Brussel·les d'Anderlecht, una informació que després ha estatg desmenttida per la Fiscalia federal belga, que de moment no ha confirmat que el segon suïcida sigui aquest individu.

Se sospita que Laachraui va estar directament implicat en els atemptats d'ahir a Brussel·les i a la xarxa que va dur a terme els atacs contra París el passat 13 de novembre i que van matar a 130 persones. El seu ADN va ser trobat en el material explosiu utilitzat a la capital francesa.

Els serveis secrets el tenien en el seu punt de mira, en particular perquè tenien constància que havia viatjat a Síria al febrer de 2013. Al setembre passat va ser objecte d'un control, a la frontera entre Àustria i Hongria en el qual va donar una identitat falsa -Sufiane Kayal-. Anava acompanyat de dos dels presumptes membres de la xarxa que va atemptar a París: el francès Abdeslam i l'algerià Mohamed Belkaid, abatut per la policia tres dies abans també a la capital belga.

Laachraoui té 24 anys i nacionalitat belga. Procedeix del districte de Schaerbeek i se'l relaciona amb les xarxes gihadistes en un altre sumari en què la Justícia belga ha de dictar sentència el proper maig. La Fiscalia va demanar al febrer 15 anys de presó contra ell per haver reclutat a diversos dels seus amics per a l'Estat Islàmic (EI).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona