Política

Iglesias avisa Rivera que el seu “sectarisme” provocarà noves eleccions

El líder de Podem assegura que no desitja noves eleccions però creu que si es produeixen el seu partit superarà C's, malgrat el que diguin les enquestes

Reclama al PSOE que accepti asseure's a negociar un govern a la valenciana

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha criticat aquest dijous l'actitud “agressiva” i “maximalista” que, segons ell, ha mostrat Ciutadans (C's) i el seu president, Albert Rivera, cap a la seva formació en les últimes hores. El líder del partit morat ha avisat que el “sectarisme” de Rivera només conduirà a una repetició d'eleccions.

“Ahir em va decebre molt que l'Albert [Rivera] digués: «Abans eleccions que Podem al govern espanyol». Amb sectarisme no s'avança. Seria bo que ens permetessin explorar la via d'un govern progressista a la valenciana”, ha assegurat en declaracions a La Sexta.

En aquest sentit, ha advertit que si Ciutadans no vol estudiar la possibilitat de prestar el seu suport, per activa o per passiva, a un govern a la valenciana, i “s'entesten en l'assumpte de sempre, hi haurà eleccions”.

Iglesias ha deixat clar que no desitgen que es produeix aquest escenari, però, arribat el cas, ha garantit que el seu partit sortirà “a guanyar” els comicis.

“Si ha d'haver eleccions, que no ho desitgem, assumirem aquest escenari com ho hem fet sempre, però pensem que hi ha d'haver una oportunitat”, ha defensat.

També ha volgut avisar Rivera que tot i que les enquestes “gairebé sempre” diuen que Ciutadans supera el seu partit, “després, quan els ciutadans voten, prefereixen Podem”. “Som la tercera força a Espanya i Ciutadans, a bastant distància, és la quarta”, ha recordat.

Per tot això, i per “responsabilitat d'Estat”, Iglesias ha demanat a Rivera i al seu partit “que rebaixin el to tan radical i agressiu de les últimes hores i s'abstinguin o donin suport”.

En paral·lel, ha emplaçat el PSOE a acceptar seure amb ells a explorar la possibilitat de formar aquest govern a la valenciana.

“Nosaltres crec que ja hem cedit bastant”, ha afirmat.

Iglesias ha reclamat als socialistes que no plantegin “més vetos” i ha rebutjat, per exemple, l'opció plantejada per Sánchez de formar un govern del PSOE amb independents pròxims a la seva formació.

“Això no seria sensat, seria com plantejar que el PSOE renunciés a la presidència o a estar en aquest govern”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona