Política

Colomers no es retracta de la declaració del 9-N i serà el secretari qui decidirà

L'alcalde, adscrit a la CUP i assabentat del requeriment de l'Audiencia Nacional, encarrega al funcionari la resposta

Inscriu la moció dins la “llibertat d'expressió”

L'alcalde de Colomers, Josep Manuel López, que governa el poble amb una candidatura d'independents adscrita a la CUP, ha deixat en mans del secretari municipal del consistori la resposta al requeriment d'informació de la fiscalia de l'Audiencia Nacional pel suport a la declaració de desconnexió aprovada el 9-N al Parlament. Dijous a la tarda, l'alcalde va lliurar als agents dels Mossos d'Esquadra la seva carta de resposta al jutjat d'instrucció número 2 de l'òrgan jurídic estatal, en què s'inhibeix de la qüestió.

López es resistia ahir a qualificar la seva resposta de “desobedient” o “obedient”. “Som fidels a allò que vam aprovar els cinc regidors per unanimitat” i el secretari decidirà en “allò que consideri que és d'obligat compliment per part seva”. Més enllà de la primera carta de l'alcalde, el funcionari municipal segurament trametrà al jutjat, com a mínim, una certificació de l'acord de ple aprovat.

En el document lliurat als Mossos, l'alcalde es dóna per “assabentat” del contingut del requeriment i hi defensa la resposta “política”, abans de delegar els aspectes tècnics en el secretari. López hi subratlla que “es tracta d'una actuació judicial sobre l'opinió i l'expressió polítiques de representants populars escollits democràticament”, i argumenta que “la declaració de suport no és res més que una expressió política fruit de la llibertat d'expressió”. Tot seguit, el batlle rebla que “aquest fet en cap cas pot ser motiu de delicte perquè vivim en un país democràtic”.

LA DATA

07.04.16
Els Mossos
van recollir a la tarda la carta de l'alcalde de Colomers al requeriment de l'Audiencia Nacional.

LA FRASE

La declaració de suport no és res més que una expressió política fruit de la llibertat d'expressió
Josep Manuel López
ALCALDE DE COLOMERS (cup)

El procés els va fer passar d'ICV a la CUP

López era fins l'any passat un dels pocs alcaldes vinculats a ICV a les comarques gironines, però les posicions de la formació ecosocialista a mesura que avançava el procés el van fer afiliar a la CUP, noves sigles que van servir de paraigua a la seva candidatura independent. Els cinc membres de la candidatura, amb el 75% dels vots, van tornar a copar el ple, regit pel sistema de llistes obertes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia