Política

Rajoy farà només un acte a Catalunya durant la campanya per al 26-J

Mariano Rajoy liderarà l'acte de Lleida i Soraya Sáenz de Santamaría, el de Barcelona

En Comú Podem, en la “fase final” per concórrer a les eleccions

Amb la data de les noves eleccions ja fixada per al 26-J, el Partit Popular català ja està planejant la seva estratègia de campanya. Com va passar en les eleccions del 20-D, el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, farà una única parada a Catalunya, però aquest cop no serà a Barcelona, sinó que tindrà lloc a Lleida. El PPC considera aquesta ciutat “prioritària”, ja que pretén recuperar-hi l'escó perdut el desembre passat.

L'escó que el PP va perdre a Lleida al desembre, amb referència al que va obtenir el 2011, figura entre la vintena d'escons estratègics, segons la direcció del partit. Amb gairebé els mateixos vots que el 20-D, el PP podria obtenir aquest últim escó lleidatà si algun dels partits que
en van obtenir un es veu afectat per l'abstenció. El cas de Girona és similar, ja que el PP va perdre l'únic escó que hi tenia des de
fa quatre anys i mig. En aquest cas, però, els populars no confien a recuperar-lo, ja que estan bastant més lluny d'aconseguir-ho en nombre de vots.

El comitè electoral del PPC, presidit per Alícia Sánchez-Camacho, té previst reunir-se entre el 17 i el 19 de maig per oficialitzar els quatre caps de llista, que es preveu que siguin els mateixos que en
la candidatura anterior.
El ministre de l'Interior
en funcions, Jorge Fernández Díaz, tornarà a ser el cap de cartell al Congrés per Barcelona; Concepció Veray ho serà per Girona; Jordi Roca, per Tarragona, i José Ignacio Llorenç, per Lleida.

També s'espera que repeteixin els cinc primers noms de la llista de Barcelona: Jorge Moragas, Alícia Sánchez-Camacho, Dolors Montserrat, María Ángeles Esteller i Manuel Reyes. El PPC aspira a aconseguir un diputat més a Barcelona, i així Esteller entraria a les llistes de les quals va quedar fora el 20-D passat. L'acte de campanya a Barcelona serà liderat per la vicepresidenta en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría.

Més lluny queden encara els possibles pactes. El portaveu al Parlament, Enric Millo, augurava ahir que el PSOE s'avindria a pactar amb el PP després del 26-J.

En Comú Podem es revalida

La coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, va assegurar ahir que l'acord per revalidar En Comú Podem està en la “fase final”. Només queden per “afinar” alguns detalls com ara la fórmula jurídica concreta amb què concorreran el 26-J per intentar tenir grup propi al Congrés,
hi va afegir. Ribas va anunciar que volen tenir l'acord tancat a principis de la setmana vinent i abans de dimecres
11 de maig, ja que el dia 13 expira el termini per registrar les coalicions. ICV convocarà un consell nacional dimecres o dijous per ratificar l'acord. De moment, el que sí que està tancat és el fet de concórrer amb el mateix nom, En Comú Podem, i de presentar Xavier Domènech com a cap d'una llista que serà gairebé la mateixa que el 20-D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona