Política

Garzón espera tancar aquest dilluns l'acord amb Podem

El líder d'IU assegura que la configuració de les llistes no serà un escull per a l'acord final

El líder d'Izquierda Unida (IU), Alberto Garzón, espera tancar l'acord amb Podem per concórrer junts a les eleccions aquest mateix dilluns, i assegura que la configuració de les llistes electorals, tampoc el seu lloc a la de Madrid, no seran “un escull”. Podem i IU tenen com a data límit per tancar l'acord el pròxim divendres 13 de maig, en què expira el termini per registrar les coalicions que vulguin concórrer als comicis del 26-J. Abans, però, tots dos han de consultar les seves bases sobre l'acord, un tràmit que espera fer aquest dimarts i dimecres. Garzón ha volgut restar transcendència al debat sobre com l'articularan les llistes electorals perquè “això no és una qüestió d'egos ni de posicions”.

Les dues formacions ja han acordat concórrer amb els seus propis programes a aquests comicis però han de tancar un acord sobre la configuració de les llistes. Segons Garzón ja hi hauria acord sobre la marca que apareix a les paperetes.

La negociació s'ha centrat aquest cap de setmana en el repartiment de pes a les llistes electorals. Podem ofereix a la formació de Garzón un escó de cada nou, mentre que IU en vol un cada sis tenint en compte que va obtenir 923.000 vots el 20-D, mentre que Podem 3,1 milions.

Garzón, però, ha relativitzat aquest debat i ha assegurat que la negociació amb Podem ha de ser “global”. “És més important com es realitza la campanya electoral, quin protagonisme tenen cadascun dels referents i com es farà que qualsevol situació a les llistes de qualsevol diputat o diputada “, ha dit.

Amb tot, ha assegurat que segons el seu criteri Podem no ha de témer perquè els seus principals responsables ocupin els primers llocs de la llista. “Nosaltres esperem que si la coalició funciona bé a Madrid hi hagi més de 10 escons. Podem en treu 8 i nosaltres dos, i per això podríem treure més de 10 escons relativament fàcil”.

De fons, la pugna per ocupar el número tres per Madrid –són llistes cremallera- que IU vol per Garzón i Podem per a Íñigo Errejón. Garzón espera que EU obtingui entre sis i deu diputats i la formula que proposa Podem els n'assegura quatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia