Política

Política

Rajoy nega que conegués les reunions entre Fernández Díaz i De Alfonso: “Ho vaig saber ahir”

El president espanyol assegura que el seu govern “mai” ha difós investigacions per perjudicar els adversaris polítics

El president del govern espanyol en funcions i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, ha negat aquest dimecres que tingués coneixement de les reunions entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, per fabricar informacions contra ERC i CDC a les portes de la consulta del 9-N, malgrat que a la nova gravació que ha difós aquest dimecres el diari Público el ministre assegura que Rajoy “ho sap”. En una entrevista a Onda Cero Rajoy ha assegurat que “se'n va assabentar ahir” tot i que ha assegurat que les reunions van ser quelcom “absolutament normal” i ha sentenciat que el seu govern “mai” ha fabricat proves per perjudicar els seus adversaris polítics.

Rajoy ha explicat que aquest dimarts va parlar ahir amb Fernández Díaz sobre la informació de Público i aquest li va explicar que havien estat dues reunions “a petició del cap de l'oficina antifrau” que “van tractar temes de la seva competència” i que era “quelcom absolutament normal”. “Són dues persones que parlen de temes de la seva competència i no tinc res a dir sobre aquesta qüestió”, ha sentenciat.

El líder del PP ha esquivat bona part de les preguntes assegurant que ell “no coneix les converses” i “no li sembla prudent opinar sobre coses que no coneix” i recordant que el director de l'Oficina Antifrau “és un magistrat nomenat per nou anys pel Parlament i va demanar veure el ministre de l'Interior per informar-lo d'investigacions que estaven en marxa”. “Si això es publica o no es publica o si és conegut, al final si hi ha una activitat delictiva és coneguda, i si no n'hi ha el normal és que no es conegui”, ha dit.

Preguntat per si ell tenia coneixement d'aquestes reunions Rajoy ha negat la major i ha assegurat que ell es va assabentar ahir de l'existència d'aquesta reunió i “tampoc sabia qui era el cap de l'Oficina Antifrau ni que existia aquesta càrrec”. En aquest marc –i davant una pregunta sobre si el seu govern ha filtrat informacions o investigacions policials per erosionar l'adversari polític- ha “garantit” que “això no s'ha produït mai”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà