Política

Mas: “Respon a un estat de matriu franquista”

El president de CDC anuncia accions judicials contra Fernández Díaz

El president de CDC i expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat les gravacions de les reunions de Jorge Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau (OAC), Daniel de Alfonso, de “contuberni policial, judicial i mediàtic” i que respon “a un estat de matriu franquista”. En roda de premsa acompanyat per Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega (encausats pel 9-N) i Xavier Trias (investigat per Interior), Mas ha anunciat que engegaran tots aquelles accions judicials que calgui contra Fernández Díaz per defensar-se “amb tots els instruments”.

“El problema és que en una seu del Ministeri està intentat perseguir una determinada gent no per la seva corrupció, sinó per les seves idees polítiques”. “El problema no és la reunió sinó què intenta el ministre espanyol”. “Com que no pot lluitar contra el pols democràtic” que se li estava plantejant des de Catalunya, ho intenta d'una altra manera, ha afirmat Mas”.

L'expresident de la Generalitat ha demanat la dimissió de totes les persones implicades en aquest cas, amb Fernández Díaz al capdavant (a qui ha reclamat que renunciï “abans de diumenge”), però també si és el cas de Mariano Rajoy, i també, el mateix director de l'OAC (que ha recordat va ser ell mateix qui el va proposar per dirigir l'Oficina Antifrau).

Mas també ha reconegut que com que “pobablement” no ho farà, si no Fernández Díaz no plega “interposarem demandes judicials”. “Ens defensarem amb tots els instruments”, ha assegurat.

També ha reclamat que la fiscalia actuï d'ofici o que s'arxivi la causa del 9-N, en el qual estan investigats Ortega, Rigau i ell mateix. I, en el cas d'Homs, ha demanat al Congrés que “no voti el suplicatori perquè sigui processat”. A més, ha reclamat als partit polítics que es posicionin abans de diumenge sobre aquesta qüestió: “Que ho diguin ara”.

“Colla de covards”

Per la seva banda, el candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha titllat de “colla de covards” els qui “abusen del poder a la manera franquista”, en referència a Fernández Díaz i el PP. “Els dic que no em fan por”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona