Política

El jutge cita Cosidó i dos comandaments policials a declarar en la causa del ‘petit Nicolás'

Compareixen per un enregistrament entre policies i agents del CNI en la que suposadament es parlava de fabricar proves contra el jove

El director general de la Policía Nacional espanyola (CNP), Ignacio Cosidó, i el comissari José Manuel Villarejo compareixeran el proper 27 de juny davant el jutge que porta la causa de Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut també com el petit Nicolás, acusat d'una presumpta estafa.

L'instructor del cas, Arturo Zamarriego, cita a declarar els dos comandaments policials en relació amb una gravació d'una conversa entre policies i agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) en la que es parlava suposadament de fabricar proves contra el jove. En concret, Villarejo ho farà en qualitat d'investigat i Cosidó com a testimoni. En la mateixa providència, el jutge cita també per al mateix dia a l'excap d'Afers Interns de la Policía, Marcelino Martín-Blas, que compareixerà com a testimoni.

En aquesta peça separada, el jutge intenta esclarir la gravació d'una reunió celebrada el 20 d'octubre de 2014 en la que diferents agents d'Afers Interns del CNP i del CNI parlen de suposades escoltes i seguiments a Gómez Iglesias. Segons la defensa de l'acusat, en aquesta trobada es va parlar de perjudicar el seu client i es reconeixia que s'havia intervingut el seu telèfon sense autorització policial. Els advocats del petit Nicolás denuncien que en l'enregistrament es parla presumptament de fabricar proves contra el seu client, cosa que podria invalidar la causa.

Aquest dimecres ha declarat davant el jutge com a investigat el periodista Carlos Mier, que el 15 d'octubre de 2014 va desvelar la detenció de Gómez Iglesias. Mier ha negat que realitzes enregistraments il·legals i ha qualificat la seva imputació en la causa de “disbarat”.

El fiscal, en canvi, considera que existeixen indicis “rellevants” que el periodista va participar en la “producció” d'una gravació il·legal de l'esmentada reunió, que va tenir lloc el 20 d'octubre de 2014, sis dies després de l'arrest de Gómez Iglesias al despatx de Martín-Blas.

Un informe d'una comissió judicial formada per agents d'Afers Interns, inclòs el propi Martín-Blas, a petició del jutge, assenyala que la gravació es va produir degut a què algú va prendre el control remot del mòbil del cap d'Afers Interns per mitjà d'una aplicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona