Política

Eleccions 26-J

Pablo Iglesias qüestiona la “seguretat de les votacions” amb Fernández Díaz com a ministre

El líder de Podem confia que no hi haurà manipulació en el recompte de vots

El PP respon al candidat d'Units Podem que “això no és Veneçuela, encara que li agradaria”

El cap de llista d'Units Podem al Congrés, Pablo Iglesias, s'ha mostrat aquest dijous preocupat amb la “seguretat de les votacions” durant la jornada electoral d'aquest diumenge si Jorge Fernández Díaz continua sent ministre de l'Interior en funcions.

Després de l'escàndol per la publicació de les converses que mantingudes entre el ministre i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, el líder de Podem ha recordat que Fernández Díaz i el seu departament són “els encarregats de vetllar per la seguretat” en les votacions del 26-J. “Crec que tots els ciutadans tenim serioses raons per estar preocupats”, ha dit en declaracions a la cadena Cuatro.

Iglesias ha afirmat que “en una democràcia consolidada” tots els ciutadans han de “confiar en les seves institucions, en el seu ministeri de l'interior i en el seu ministre”. “Però és clar, si el ministre i el seu Ministeri són notícia perquè apareixen gravacions al seu despatx que revelen que utilitza les institucions de tots per perseguir rivals polítics i que no controla els seus subordinats, és per estar preocupats”.

El líder de Podem ha dit però que no tem que hi hagi manipulació del recompte de vots, però ha insistit que “la garantia perquè això no passi és un ministre de l'Interior que funcioni”. “I dóna la impressió, a la vista dels últims esdeveniments, que no funciona molt bé”, ha reblat. “Confio en els funcionaris d'aquest ministeri, però hem assistit a una imatge d'Espanya pròpia d'una república bananera i de Mortadel·lo i Filemó”, ha afegit.

Sobre el fet que s'hagi pogut gravar al despatx del ministre de l'Interior, Iglesias ha dit que hauria de dimitir també “per incompetent” perquè dóna la situació de “nuesa” perquè “el cap del espies hauria de ser el cap d'Interior i si s'espia al ministre dóna la sensació que no té control sobre el ministeri”.

Pel que fa les acusacions a Podem de voler controlar el ministeri d'Interior i la policia, Iglesias ha dit que mai ha reclamat aquest ministeri i que, en tot cas, haurà de conformat per equips mixtes en un govern de coalició. “Nosaltres el que desitgem és un ministeri que actuï conforme a la llei, el contrari del que ha fet el PP”, ha remarcat.

“Això no és Veneçuela”

El vicesecretari d'Organització i Electoral del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha retret aquest dijous a Pablo Iglesias que posi en tela de judici la “seguretat de les votacions” del 26-J si el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, continua al càrrec.

En declaracions a Europa Press, el dirigent popular ha replicat a Iglesias que “això no és Veneçuela, encara que li agradaria que ho fos”. Martínez-Maïllo ha assegurat que “aquest és un país seriós, democràtic i garantista, on les institucions són independents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona