Política

CDC treu l'orgull i es reafirma en la seva “decència” i resistència

Dóna valor a les seves conviccions malgrat els atacs de les clavegueres de l'Estat

Demana als catalans que els blindin a les urnes per continuar tirant endavant el procés

“Decència” i resistència en les conviccions, malgrat els atacs il·legítims, exhibides ara amb orgull. CDC va transformar el míting final de campanya en un acte de reafirmació, amb el convenciment que la conxorxa destapada entre el ministre de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau es torna ara en contra de l'Estat espanyol com un boomerang i ha demostrat que el partit d'Artur Mas tenia raó quan denunciava en solitari el joc brut de Madrid per “destruir-la”. Des de Manresa, i amb les clavegueres de l'Estat espanyol destapades per Público, els convergents van redoblar la crida perquè l'electorat els blindi a les urnes per continuar tirant endavant el procés, amb Carles Puigdemont al capdavant de la Generalitat; amb Artur Mas com un “soldat derrotat” del seu càrrec i “al servei” del president; i amb Francesc Homs al Congrés.

L'última prova feta pública, ahir, de l'elaboració de l'acusació contra Xavier Trias, aleshores alcalde de Barcelona, de tenir un compte a Suïssa que no existia, va portar Francesc Homs a acusar l'Estat de recórrer a la “infàmia”. El candidat de CDC també va culpar Ada Colau d'aprofitar-se'n per interessos electorals. “Ens va acusar de màfia i som una gent honrada”, va sentenciar contra el que considera ja un partit “vell”.

A més de les querelles per la consulta del 9-N, CDC presenta ara els informes apòcrifs de la UDEF o la conspiració entre Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Díaz per fer descavalcar Artur Mas de la presidència de la Generalitat i del partit, on volien situar el moderat Germà Gordó, com a evidències del seu compromís amb la independència. Els convergents confien que el gir final i inesperat de la campanya els ajudi a aglutinar el vot dels independentistes indecisos més enllà del tradicional vot convergent, que no dubten que demà es mobilitzarà i els ajudarà a superar les previsions de les enquestes.

“Quan ho dèiem no ens creien, ho dèiem amb coneixement de causa, estàvem indefensos davant d'aquells atacs innobles i indignes”, va argumentar Artur Mas. Puigdemont també va carregar durament contra aquells que “van cavalcar al capdamunt d'aquella escombraria per treure'n rèdit polític”. Tant Mas com Homs van tancar files amb Gordó. L'expresident de la Generalitat va garantir que els seus “col·laboradors” eren “lleials a la causa de Catalunya” i en canvi va carregar contra els “delinqüents” que intentaven enfonsar el “prestigi” dels dirigents de CDC que empenyien el procés. Unes hores abans del míting de Manresa, Homs va assegurar que confia en la veracitat de les paraules de l'exconseller de Justícia, després que Gordó va afirmar en un comunicat que no havia participat en cap conxorxa per fer caure Mas.

El candidat dels convergents va coronar la campanya amb una ruta amb bicicleta de Taradell a Montserrat. A tocar de la seu del monestir on es va fundar CDC fa 41 anys, Homs va lamentar que l'Estat encara recorri a “pràctiques franquistes”. El d'ahir a la tarda era, tal com va constatar el cap de cartell convergent, el darrer dels mítings de CDC. L'últim abans del procés de fundació d'una nova força política que culminarà al juliol. També el Brexit hi va treure el cap. Mas va donar valor a les regles del joc del referèndum com a eina de decisió i va reiterar que una Catalunya independent contribuiria a fer una Unió Europea “millor, més justa i més forta”.

LES FRASES

Dèiem que estava passant, hi ha proves als ulls de tothom. [...] No hem fallat, ens hi hem deixat la pell
Francesc Homs
CANDIDAT DE CDC AL CONGRÉS
Alguns [...] van cavalcar al capdamunt d'aquella escombraria per treure'n rèdit polític
Carles Puigdemont
PRESIDENT DE LA GENERALITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona