Política

regne unit

les conseqüències del 'Brèxit'

El Regne Unit debatrà la possibilitat de celebrar un nou referèndum sobre la UE

La Cambra dels Comuns abordarà el 5 de setembre la petició popular posada en marxa després de la consulta del 23 de juny i que ha recollit 4 milions de vots

El govern defensa que el resultat del referèndum és vàlid

El Parlament britànic debatrà el proper 5 de setembre la possibilitat de celebrar un segon referèndum sobre la permanència del Regne Unit dins la Unió Europea (UE).

La Cambra dels Comuns ha acceptat aquest dimarts la petició ciutadana que es va posar en marxa el 25 de juny, l'endemà de saber-se el resultat del referèndum, i que ha recollit més de 4 milions de firmes.

La iniciativa reclama repetir la votació ja que considera que el resultat del referèndum (51% a favor del Brexit i 48% en contra) és massa ajustat. Els peticionaris proposen que, en aquests casos, el resultat sigui vàlid a partir del 60% i que la participació mínima sigui del 75%. En cas que no s'aconsegueixin aquestes xifres, hauria de repetir-se la consulta, suggereixen.

La Comissió de Peticions de la Cambra dels Comuns accepta debatre aquest tipus de demandes ciutadanes quan tenen el suport de, com a mínim, 150.000 signants. En aquest sentit, ha explicat que el “gran nombre de signants” fa que la iniciativa mereixi ser abordada pels diputats. “La Comissió de Peticions ha decidit programar a la Cambra dels Comuns un debat sobre aquesta petició que tindrà lloc el 5 de setembre a les 16.30 (hora local) a Westiminster Hall, la segona cambra dels Comuns”, ha indicat.

El Parlament precisa que l'acceptació de la iniciativa no suposa que la petició s'acabi aprovant sinó que senzillament es debatrà.

També ha aclarit que no significa que la cambra baixa doni suport a la celebració d'un segon referèndum sobre la permanència a la UE. “El debat a Westmisnter no té el poder de canviar la llei i no acabarà amb la Cambra dels Comuns decidint si hi ha d'haver o no un segon referèndum”, ha avisat.

En tot cas, ha assenyalat, conclourà amb una decisió del Govern sobre la necessitat de redactar una nova llei per convocar una altra consulta popular sobre el Brexit.

El govern britànic ha emès un comunicat on defensa que la llei sobre el referèndum del 23 de juny és “vàlida”, per la qual cosa el seu resultat també ho és,

L'executiu de l'encara primer ministre, David Cameron, recorda que aquest “ha deixat clar que és una votació d'una generació i la decisió ha de ser respectada”. “Ara hem de preparar el procés per abandonar la UE”, defensa el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona