Política

POLÍTICA

FORMACIÓ DE GOVERN

Iglesias avisa el PSOE que si facilita la investidura de Rajoy “es convertirà en soci de govern” del PP

El cap de llista d'Units Podem reitera la negativa del seu grup a donar suport per activa o per passiva a Mariano Rajoy

El diputat electe crida els socialistes a buscar un acord entre les forces d'esquerres per formar un executiu progressista alternatiu al dels populars

El cap de llista d'Units Podem a les eleccions del 26 de juny, Pablo Iglesias, ha advertit el PSOE si afavoreix la investidura de Mariano Rajoy, encara que sigui amb la seva abstenció, es convertirà en “soci del govern” del PP i, per tant, cedirà el lideratge de l'oposició al seu partit. Iglesias ha reiterat la negativa del seu grup a donar suport a la investidura de Rajoy.

El líder de Podem s'ha reunit aquest dimarts a la tarda al Congrés amb el president del govern en funcions. Durant la trobada, ha traslladat a Rajoy que si finalment convenç els socialistes perquè s'abstinguin en la seva investidura Podem assumirà el paper de principal partit de l'oposició amb lleialtat als ciutadans i al país.

I és que, segons ell, al PSOE li resultarà “molt difícil explicar que és oposició i al mateix temps fa president Rajoy”. “Crec que si el PSOE s'absté facilitant el govern de Rajoy es convertirà com a mínim en un soci” del govern del PP, ha reblat.

En aquest cas, ha avançat, Podem exercirà el lideratge de l'oposició al Congrés. “Nosaltres exercirem la nostra tasca en l'oposició sense etiquetes i serem fidels als nostres principis i coherents”, ha afirmat.

Iglesias ha constatat que “no hi ha possibilitat d'entesa ni per a la formació de govern ni per a la investidura” amb els populars i ha reiterat que Podem no donarà suport a la investidura de Rajoy “ni per activa ni per passiva”.

El diputat electe ha informat que el president en funcions li ha transmès la seva voluntat de formar govern i, per aconseguir-ho, intentarà “convèncer” el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, perquè faciliti la seva investidura.

“Crec que ell ho intentarà i que és conscient que les seves possibilitats de ser president passen per un acord amb el PSOE”, ha assenyalat Iglesias. El cap de files de Podem ha reconegut que aquesta opció l'“entristeix” perquè preferiria que el PSOE es posés d'acord amb Units Podem per formar un govern espanyol progressista.

En aquest marc ha insistit en la proposta de buscar un acord entre les forces d'esquerres per formar un govern alternatiu al del PP que hauria d'obtenir també el suport de les forces nacionalistes i independentistes.

Segons Iglesias “qualsevol que sàpiga sumar i restar s'adona que hi podria haver un govern progressista” amb “les forces catalanes i basques”, que “sense cap exigència d'entrada al govern podrien ser partidàries que hi hagués un govern diferent al del PP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona