Llavaneres es personarà com a acusació particular, però l'alcalde diu que no s'aturarà cap projecte ni obra

L'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), va anunciar ahir que l'Ajuntament es personarà avui mateix com a acusació particular en la causa que ha instruït el jutge Baltasar Garzón i que qüestiona una operació urbanística del municipi. Graupera va assegurar que la decisió es va prendre en una reunió d'urgència del govern local, després de conèixer la interlocutòria. «A través d'aquesta trama que segueix Garzón i que anomena Niesma, l'Ajuntament hauria deixat d'ingressar més de 12 milions d'euros», va afegir-hi l'alcalde maresmenc.

Si bé la voluntat de personar-se com a acusació particular té el suport ja d'una part de l'oposició, on no hi ha acord és en la necessitat d'aturar qualsevol conveni urbanístic o projecte amb les empreses imputades per l'Audiencia Nacional. Segons l'alcalde, aquesta seria una actuació «fora de l'estat de dret, absurda» i que perjudicaria molt greument els interessos de Llavaneres. «Això és com si després de tot l'enrenou del cas del Palau de la Música no s'hi pogués fer ara cap concert», va justificar. Per als grups municipals d'ERC i de SOS Llavaneres, en canvi, és del tot necessari per restablir «la transparència urbanística». «Si més no, s'haurien de paralitzar fins que no hi hagi una sentència ferma de la investigació», hi afegeixen els dos grups.

Tant per als republicans com per als independents de SOS aquesta és una bona oportunitat per fer net del tot i començar de zero la redacció del polèmic pla d'ordenació urbanística municipal. L'operació Niesma, que Garzón situa a Llavaneres, sorgeix d'una suposada trama de corrupció urbanística en la qual va intervenir l'exdiputat del PSC al Parlament, Lluís García, que s'hauria embutxacat uns dos milions d'euros gràcies a un conveni amb l'Ajuntament. L'acord, que va signar l'anterior govern local del PP i PSC i Niesma Corporació SL, preveia un augment del 189% del sostre edificable de la zona de Can Rivière.

LA FRASE

BERNAT GRAUPERA
alcalde de sant andreu de llavaneres
«L'Ajuntament podria haver deixat d'ingressar uns 12 milions d'euros en la trama que afecta el municipi»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
rússia

Putin destitueix quatre viceministres de Defensa i nomena un parent per ocupar un dels llocs

barcelona
política

Nou eslògan de l’ANC: “L’independentisme en acció”

barcelona
guerra a gaza

Mor un membre de Hezbol·là en un atac selectiu israelià contra un vehicle al Líban

barcelona
Política

El pla d’habitatge, una de les prioritats del nou alcalde de l’Hospitalet, David Quirós

l’Hospitalet de Llobregat
Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies

barcelona
política

ERC insta Illa i Puigdemont a presentar-se a la investidura

barcelona
rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona
política

Els comuns convoquen l’assemblea per renovar direcció i projecte al novembre

barcelona
política

Un informe certifica que Garriga va despatxar despeses personals al compte de Vox del Parlament

barcelona