Política

Vilalta afirma que les posicions estan “molt allunyades” i demana al PSOE un compromís “ferm i explícit”

La vicesecretària general d’ERC avisa als socialistes que “no tenen cap pressa” per negociar

La vicesecretària general i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que després de la primera reunió ahir amb el PSOE les posicions estan “molt allunyades” tot i la voluntat dels socialistes d’escoltar. “Encara no hem avançat prou”, ha afegit en una entrevista a Els Matins de TV3. En aquesta línia, ha insistit que el seu partit es manté amb el ’no’ a la investidura de Pedro Sánchez i ha condicionat un canvi de posició a un compromís “ ferm i explícit” del PSOE amb una taula de negociació per resoldre el conflicte polític. Pel que fa al calendari, ha avisat que ERC “no té cap pressa” encara que els socialistes els hi han traslladat que volen que hi hagi investidura abans d’acabar l’any.

Segons Vilalta, el PSOE va ser receptiu a l’hora d’escoltar la proposta que ERC va posar sobre la taula per constituir una taula de negociació entre governs per abordar el conflicte polític, sense condicions, amb calendari i garanties. I que en les pròximes reunions es veurà si es concreta aquesta fórmula o els socialistes posen una proposta sobre la taula.

ERC manté el ’no’ a la investidura perquè considera que encara “no s’ha mogut res” i condiciona un canvi de posició a “moviments prou explícits”. “Ha de ser un compromís explícit i ferm que demostri que van seriosament i que hem pogut construir el mecanisme que permeti obrir la via política i deixar la via repressiva”. Preguntada per si aquest compromís suposa que hi ha d’haver una reunió entre governs abans de la investidura, Vilalta no s’ha volgut mullar i ha dit que hi ha “diverses fórmules per blindar el compromís”.

Pel que fa al calendari de les negociacions amb el PSOE, Vilalta ha explicat que els socialistes treballen amb un calendari “més accelerat” perquè volen que hi hagi la investidura de Sánchez abans d’acabar l’any. Però ha avisat que els republicans “no tenen cap pressa” i ha afegit que el seu partit continuarà treballant “sense pressa però sense pausa”.

Per a Vilalta, la reunió d’ahir al Congrés és un “bon punt d’inici” que permet tornar a fer una reunió dimarts de la setmana que ve i ha constat que veu “marge” per recuperar el “carril polític”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia