Política

Torrent retreu a Cs que el denunciï a Fiscalia i reivindica la llibertat d’expressió

El president del Parlament veu “un símptoma d’impotència” en l’acció del partit taronja, a qui reclama “fer política”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha retret aquest dilluns a Cs que l’hagi denunciat a la Fiscalia Superior de Catalunya per haver permès el debat i votació de la resolució pactada conjuntament entre JxCat, ERC i la CUP que el Tribunal Constitucional (TC) va anul·lar parcialment i que els partits independentistes van modificar a través d’esmenes. En declaracions a l’ACN, Torrent ha reivindicat “fins a les últimes conseqüències” la llibertat d’expressió dels diputats i ha advertit que “al Parlament de Catalunya no hi pot entrar la censura”. “Si entra la censura al Parlament, estem limitant allò de què volen que es parli els ciutadans”, ha afegit.

Per al president de la cambra catalana, l’acció de Cs “és un símptoma d’impotència política” i busca “guanyar als tribunals allò que no és capaç de guanyar a la política”. No obstant això, ha avisat el grup taronja que la denúncia “no farà canviar” la seva actitud com a president i ha titllat d’“ineficaç” el posicionament de Cs. A més, els ha instat a afrontar la realitat “no a través de querelles” sinó “políticament”. “Ens han votat per fer política i això és el que toca”, ha assegurat, alhora que ha subratllat que el 80% de catalans rebutgen la repressió, “inclosos votants de Cs” que “no volen judicialització: volen política i solucions”.

“Estic convençut que fins i tot els votants de Cs volen que els seus representants es posicionin respecte qüestions com l’autodeterminació o la monarquia”, que són els debats que el TC no va avalar que el Parlament tractés. És per això que Torrent ha garantit que no permetrà la censura “malgrat les querelles i les denúncies”.

L’escrit presentat aquest mateix dilluns per Cs a la Fiscalia fa referència a la resolució que pretenia ser la resposta de JxCat, ERC i la CUP a la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l’1 d’octubre de 2017, que rebutjava la “censura” del TC i reprovava la monarquia. Tot i que el tribunal va anul·lar-ne el punt onzè, els grups independentistes van recuperar-lo mitjançant esmenes que feien esment al veto aplicat pel TC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia