Política

Arrimadas demana a Sánchez una reunió a tres amb Casado per a formar una “alternativa constitucionalista”

Cs considera que la coalició del PSOE amb Unides Podem i el suport d’ERC serà “nefasta” per a Espanya

La líder de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha demanat per carta al líder del PSOE, Pedro Sánchez, una reunió “a tres”, amb el president del PP, Pablo Casado, per a formar un “acord constitucionalista” com a alternativa al govern de coalició dels socialistes amb Unides Podem.

En una roda de premsa, Arrimadas ha explicat que proposa a Sánchez un pas “històric” perquè “els constitucionalistes deixin de costat als populistes i als nacionalistes quan no tenen majoria” i que “es donin suport” entre ells “en una majoria de 221 escons”, en una fórmula que també inclou Navarra Suma. Per Ciutadans, la coalició amb Unides Podem serà “nefasta” per a Espanya, encara més si és amb el suport d’ERC, i “pot ser l’acord de l’insomni per al 95% dels espanyols”.

Arrimadas ha afirmat que a la trobada explicarien a Sánchez quina és la seva proposta i que li demanarien per què tenint aquesta majoria constitucionalista opta per Pablo Iglesias i ERC. Ciutadans ha proposat una base d’acords “d’estat”, tant en economia –”per no donar ni aigua als nacionalistes”-, com per blindar les pensions o acords per a lluitar contra la precarietat i l’atur.

La líder de la formació taronja ha dit que li preocupa més convèncer Sánchez que el líder del PP sobre aquest acord i dubta de si “rectificarà”: “Ha tingut opcions de fer acords constitucionalistes i ha menyspreat aquesta opció”. Amb tot, Cs llença aquesta idea perquè es vegi clar que “hi ha una alternativa de constitucionalistes i moderats” al Congrés davant “l’estupor dels espanyols de veure com es farà un govern amb Podem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia