Política

Puigdemont lamenta que Trudeau pugui considerar l’organització d’un referèndum com un “crim”

El líder de JxCat veu amb preocupació que Ottawa “sembli donar suport” a les tesis “defensades per l’extrema dreta” a Espanya

Consider que el vet a la seva entrada al país nord-americà és “greument perjudicial per a la mateixa idea de democràcia”

El líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha lamentat que el govern de Justin Trudeau al Canadà pugui considerar que organitzar un referèndum d’autodeterminació és un “crim”.

“Em preocupa que el govern canadenc sembli donar suport aquesta perillosa tesi, tan defensada per l’extrema dreta que, per desgràcia, està guanyant influència a Espanya”, assegura en una carta oberta als quebequesos i canadencs que ha transcendit aquest dilluns.

Puigdemont denuncia en el text el vet d’Ottawa a la seva entrada al país i ho considera “greument perjudicial per a la mateixa idea de democràcia”. “Estic perplex”, afirma a la missiva. El president remarca que esperava que el Canadà fos més “acollidor” i que impugnarà el cas fins a les últimes instàncies, “si cal”.

Després del segon rebuig a la visita de Puigdemont a finals d’octubre, els seus advocats quebequesos i canadencs van recórrer a la Cort Federal del Canadà. En el recurs al·leguen que la decisió de denegar-li l’autorització de viatge electrònica (AVE) ha estat “precipitada” i “no respecta la presumpció d’innocència” de Puigdemont.

Agraïment pels suports

Tot i les crítiques a Ottawa, Puigdemont assegura però, que el Canadà continua sent “un soci valuós per a Catalunya”.

A més, l’expresident reitera el seu agraïment per la “solidaritat” expressada especialment pel Quebec per “les aspiracions pacífiques i democràtiques del poble català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia