Política

Calviño confia segellar un pacte amb ERC i avisa que “no hi ha temps per perdre”

La ministra d’Economia en funcions adverteix que “la realitat no espera i els reptes no desapareixen”

Assegura que “tots els diputats del Congrés han d’assumir la seva responsabilitat, contribuir a la governabilitat del país i garantir l’estabilitat econòmica”

La ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, ha expressat aquest dilluns la seva confiança en què el PSOE aconseguirà segellar un pacte d’investidura amb ERC. La socialista ha avisat els republicans que “no hi ha temps per perdre” i que “cal un acord com més aviat millor” que permeti formar govern. Així ha reaccionat Calviño a les declaracions del president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, que ha assegurat que no tenen “cap tipus de pressa” per arribar a un acord d’investidura amb el PSOE i que els és igual “esperar un mes o dos mesos”.

“A nivell personal crec que cal un acord com més aviat millor per abordar la investidura”, ha afirmat Calviño en declaracions des de Barcelona, on ha visitat el Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), on està prevista la futura instal·lació del superordinador MareNostrum 5.

La ministra no s’ha volgut mullar sobre les converses concretes amb les forces independentistes (ERC i JxCat), però ha advertit que “no hi ha temps per perdre” perquè “la realitat no espera i els reptes no desapareixen”.

La titular d’Economia ha destacat que, segons els seus “contactes amb els diferents agents econòmics”, és “desitjable” que l’Estat tingui “com més aviat millor un govern plenament operatiu” per poder treballar en aquelles reformes “per a les quals existeix un ampli acord social i polític en l’arc parlamentari”.

En qualsevol cas, Calviñó “confia” que els socialistes es posin d’acord amb els republicans i la investidura arribi aviat. “No tenim temps per perdre per posar en marxa una agenda de reformes que permeti abordar els reptes de futur”, ha insistit.

Segons ella, el país “es beneficiaria de tenir com més aviat aquesta investidura i un govern plenament operatiu amb una perspectiva d’estabilitat de quatre anys” perquè “hi ha nombrosos àmbits” que així ho requereixen. Entre d’altres, ha al·ludit aquelles mesures “que exigeixen una reforma legislativa” o acords “d’importància a mitjà i llarg termini com el Pacte de Toledo que també requereixen un govern en plenes funcions”.

Calviño ha subratllat que garantir la governabilitat a Espanya “no és només responsabilitat del PSOE” i ha llançat un missatge velat a PP i Cs: “Tots els diputats del Congrés han d’assumir la seva responsabilitat, contribuir a la governabilitat del país i garantir l’estabilitat econòmica”.

La ministra ha negat discrepàncies entre PSOE i Unides Podem en matèria econòmica. “No veig cap conflicte”, ha dit. .

Sense pressa

En paral·lel a les declaracions de Calviño, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, han reiterat que la seva formació no té pressa per arribar a un pacte amb el PSOE per a la investidura perquè la seva prioritat és que hi hagi “un bon acord”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia