Política

Vox entra a la Mesa del Congrés amb els seus propis vots

Ignacio Gil-Lázaro esdevé vicepresident quart de la cambra

Vox ha obtingut finalment una vicepresidència a la Mesa del Congrés gràcies al fet que PSOE i Podem no han presentat un tercer candidat a les vicepresidències.

Malgrat que ERC i JxCAT han donat suport als candidats de Podem per reforçar el cordó sanitari, el fet que el PSOE i Podem hagin concentrat el seu vot en Alfonso Rodríguez Gómez de Celis (PSOE) i Gloria Elizo (Podem) per aconseguir les vicepresidències primera i tercera i no hagin presentat un tercer candidat ha deixat la vicepresidència segona per a Ana Pastor (PP) i la quarta per a Ignacio Gil-Lázaro (Vox).

El líder del PP, Pablo Casado, ha aplaudit l’elecció de Gil-Lázaro en el moment de l’anunci del resultat.

Així doncs, finalment no ha calgut l’acord entre PP, Cs i Vox que reclamaven els populars per fer possible l’equació, de manera que la ultradreta ha entrat a l’òrgan de govern de la cambra amb els seus propis vots (52).

Queda encara la votació de les secretaries de la Mesa, que seran previsiblement per a Gerardo Pisarello (En comú Podem), Sofia Hernanz (PSOE), Adolfo Suárez Yllana (PP) i la incògnita d’una última secretaria per al PP, Cs o Vox.

La Mesa quedarà constituïda amb majoria progressista sota la presidència de Meritxell Batet. PSOE (3) i Podem (2) hi ocuparan cinc llocs, i la dreta quatre amb PP (2), Vox (1) i un últim secretari del PP, Cs o Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia