Política

La fiscal de l’1-O es despista amb el grup criminal

L’Audiència de Barcelona dona per desert el recurs per afegir aquest delicte

La fiscalia de Barcelona no ha canviat el seu criteri amb què acusa d’organització criminal els 28 càrrecs públics i empresaris investigats en el jutjat d’instrucció 13 de Barcelona per haver muntat el referèndum de l’1-O, malgrat que el Suprem ho ha descartat per als líders.

El que ha passat és que l’Audiència de Barcelona ha declarat desert el recurs que va presentar la fiscalia contra la decisió de la magistrada del jutjat 13 de Barcelona de no acceptar aquest delicte perquè la fiscal encarregada de la causa, amb el reforç de dos fiscals anticorrupció, es va despistar i “no compareix en el termini fixat per sostenir el recurs”, segons una resolució del secretari judicial de la secció 2 de l’Audiència, datat el 27 de novembre passat, i li dona un termini de tres dies per presentar un recurs.

Gairebé un mes abans, el 6 de novembre passat, la fiscal del cas indicava al lletrat de l’administració de justícia que en aquests casos, amb delictes perseguibles d’ofici, la fiscalia va a banda de les parts personades i no requereix que comparegui per sostenir el recurs. Amb tot, el fet que el Suprem hagi descartat l’acusació d’organització criminal que feia Vox contra els independentistes catalanes dóna poc recorregut a l’acusació, segons fonts judicials.

La Guàrdia Civil sabia que aniria al Quercus

El sergent de la Guàrdia Civil que va rebre l’impacte d’una cadira quan es disposava a entrar a l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada l’1-O va declarar ahir al jutjat d’instrucció 2 de Manresa, com a testimoni, que van saber que el cos actuaria al centre dos dies abans. L’advocat dels veïns, David Casellas, va explicar a l’ACN que és una revelació “important”, ja que fins ara “sempre s’havia dit que els agents s’havien reagrupat el mateix dia i des d’allà se’ls havia dit on havien d’anar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA