Política

PSC i comuns celebren la recuperació del diàleg

Els grups de l’oposició van valorar de manera ben diferent la trucada de Pedro Sánchez a Quim Torra. El renovat líder del PSC, Miquel Iceta, se’n felicitava a RAC1 com “una bona notícia”, que ha servit per “recuperar el diàleg institucional” i que fa que hi pugui haver “futures trucades i reunions”, tot i que, mentre Sánchez no estigui investit, hi ha polítiques a les quals “no es pot comprometre”. “S’ha demostrat que no ha estat un gest buit i innecessari que no porta enlloc”, insistia. En aquesta línia, per la portaveu dels comuns, Susanna Segovia, és bo que es restableixi la “normalitat institucional”, ja que suposa un “pas endavant per avançar en la solució política del conflicte”. “És bona la trucada, que es trobin i que parlin, no s’hauria d’haver deixat de fer”, concloïa. Fins i tot la diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí deia que la trucada “està bé” com a “gest de reconeixement”, si bé advertia que “el conflicte polític és bastant més profund”, i que “poc soluciona” si no es pot parlar d’autodeterminació ni del final de la repressió. “Aquí hi ha una crisi d’estat, no un problema de si l’un truca l’altre”, incidia.

Cs i el PP ho veien ben diferent. La líder de l’oposició, Lorena Roldán, lamentava que el PSOE “compri els mantres” de l’independentisme en admetre el conflicte polític, i que Sánchez s’estimi més el seu “xantatge” a la via d’Arrimadas d’un govern constitucionalista. “És una pena que no hagi fet servir la trucada per demanar a Torra que deixi de fer el que fa”, concloïa. El diputat popular Santi Rodríguez ironitzava en demanar a Torra que “esperi assegut” per parlar de referèndum amb el govern espanyol, i lamentava que plantegés “amnistia, autodeterminació i no sé quantes coses més que no estan en mans del president en funcions, afortunadament”. “Si jo fos ell li diria, a Torra: «Sit and wait»” (seu i espera), acabava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia