Política

L’encerclada al Camp Nou acaba amb 64 ferits

El Tsunami Democràtic admet que no va poder fer l’acció més contundent: desplegar dues grans pancartes durant el partit portades per drons

La seguretat del Barça va interceptar els ginys

Els aldarulls després de la concentració pacífica de dimecres al voltant del camp del Barça, en què també es van cremar contenidors, va acabar amb 64 persones ferides i deu detinguts per part dels Mossos, que no van dubtar a carregar violentament contra manifestants, com ahir es va poder veure en moltes imatges difoses per les xarxes socials. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va confirmar que dimecres va atendre 64 persones, 39 de les quals eren agents dels Mossos. Del total d’assistències, 59 van ser ferits lleus i cinc de poca gravetat. En total, 16 persones van ser traslladades a diferents centres mèdics.

D’altra banda, els detinguts, a qui s’acusa de desordres públics pel llançament d’objectes i d’atemptat contra l’autoritat pública, van començar ahir a passar a disposició judicial.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va defensar ahir l’actuació dels agents, que, segons ell, va ser “adequada i ajustada a la realitat”. Va atribuir l’origen dels disturbis al carrer a la presència d’“un grup molt minoritari d’extrema dreta”. “Hi ha imatges que no ens agraden ni d’una banda ni de l’altra, però tots els objectius de garantir la seguretat de milers i milers de persones es van aconseguir amb èxit”, va dir ahir Buch, que va defensar que els aldarulls havien començat després que un grup d’extrema dreta intentés accedir al perímetre dissenyat pels Mossos al voltant del Camp Nou. Tot i que molta gent opina el contrari –per això ahir les xarxes socials bullien demanant, novament, la seva dimissió–, Buch va dir: “No puc acceptar de cap manera i en cap cas que es digui que la policia va originar els aldarulls.”

D’altra banda, el conseller va assegurar ahir que van ser els inhibidors habituals del Barça els qui van interceptar els drons amb els quals el Tsunami Democràtic volia desplegar unes pancartes gegants sobre el camp. “Nosaltres no hem tingut cap interacció amb Tsunami i no coneixíem els seus plans”, va dir.

Cert fracàs

El Tsunami Democràtic va confirmar ahir que la seva intenció era desplegar amb drons dues pancartes gegants, una amb el lema Spain, sit and talk i l’altra amb un missatge en contra de la repressió. La plataforma independentista va admetre un cert fracàs dels seus objectius, tot i que ahir va valorar molt positivament els milers de persones que van acudir a la seva crida i el ressò internacional.

El Tsunami Democràtic va criticar –igual que molts ciutadans que tenien entrada per anar a veure el partit– que els havien requisat les petites pancartes que es repartien amb la llegenda Spain, sit and talk i, també, caretes de Messi, i van acusar el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, de trepitjar la llibertat d’expressió i de fer “el contrari” del que havia dit públicament que farien, permetre les opinions. Buch va dir ahir que l’accés a l’estadi no era responsabilitat dels Mossos i que va ser la seguretat del Barça qui va requisar aquests materials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia